perjantai 9. heinäkuuta 2010

Näkymiä...


Sormustinkukkia on vielä kerran laitettava oikein kollaasi tänne. Yhdestä kasvista, joka on jäänyt paljon matalammaksi kuin toiset, ja siinä on monta haaraa, näkyy tulevan tuplakukkia. Niinkuin kuvasta näkyy, ylimmäisissä kukissa on vain "alaterälehtiä" ja se muistuttaa Maariankelloa muodoltaan. Aion ottaa niistä siemenet ja katsoa periytyykö moinen virhe jälkeläisiin. Yksi samanlainen kukka oli myös Ukonkellossa.


Aamuaurinko saa kaiken hohtamaan  ja kimaltelemaan. Ruusutarhan pikkuansari näyttää suorastaan valaistulta. Lampi on minusta kauneimmillaan aamuisin ja iltaisin, kun auringon säteet kohtaavat suihkulähteen pisarat vähän vinosti.


Sisääntulopihan kukkamaa alkaa näyttää jo valmiilta. Siellä värimaailma on vähän toinen kuin tuolla pioni/sormustinkukkamaassa. Paikka on kuiva ja kuuma ja vielä rinteessä, joten sen kasvit ovat enimmäkseen kuivassa viihtyviä. Tosin... olen mie sinne muitakin istuttanut (tuoreempaan alareunaan, ihan yläreunassa on kivikkokasveja) ja kastelen penkkiä aika usein.
Keskellä tätä kukkamaata kasvaa Helmiorapihlaja ja Onnenpensas, jotka kukkivat myös kauniisti. Ihan portin puoleisessa reunassa on Mongolianvaahterapensas, joka toivon mukaan peittää näkyvyyttä tieltä kunhan vähän vielä kasvaa. Aikaisin keväällä, kun perennat ovat vielä ihan matalia, pikkuinen puu ja pensaat antavat kukkamaalle jo *näköä*. Kunhan ne vähän kasvavat ne myös varjostavat kuumaa penkkiä vähän.


Ensimmäinen tänne tekemämme penkki talon edessä näyttää nyt toooosi pieneltä kun kaksi suurta kukkamaata on vertailukohteena. Silloin kun se tehtiin se näytti varsin suurelta sillä täällä ei ollut vielä juuri mitään. Siinä kukkii vaikka mitä sekaisin, ja tällä hetkellä parhaimmillaan Palavarakkaus ja Jalopähkämö.

6 kommenttia:

 1. Apua Tuija, miten ihania kuvia.Nuo sun sormustinkukat ovat aivan, siis järjettömän suloisia, olet tehnyt niistä hienon kollaasin. Millonkahan minäkin oppisin tekemään noin hienoja postauksia. Tänään räpelsin jotain....;=O
  Hyvää viikonloppua ja naamaillaan..;=DD

  VastaaPoista
 2. Huokaus - miten upean reheviä kukkaryppäitä, mielettömiä sormustinkukkia ja viehättävä ansari. Kylvin tänään ihan hirmuisesti sormustinkukkia, josko ensi vuonna saisi nauttia edes pikkuisen loistosta. Ihania puutarhurointihetkiä

  VastaaPoista
 3. Komeat sormustimet! Minullakin on ollut tuollaisia "kellokuumeen" saamia yksilöitä. Luulen sen olevan vain hetkellisen mielenhäiriön aikaansaantia, koska kaikki kukat eivät ole samanlaisia, vain ylin.
  Kaunista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Erityisen ihana sinulla on miusta tuo pioni-sormustinkukkaosasto...

  VastaaPoista
 5. Oi että nuo sormustinkukat ovat ihania!
  Meilläkin se yksi ja ainut alkaa kohta kukkimaan. Laitoin jo tänä vuonna uusia tulemaan siemenistä ja niitä olenkin istuttanut penkkeihin. Toivottavasti myös tämä kukkiva yksilö siementää reilusti ympärilleen;)

  VastaaPoista