tiistai 6. heinäkuuta 2010

Puutarhan lintuasukkaat

Tänä kesänä on pihapiirissä pesinyt paljon lintuja. Naakkojen lisäksi, jotka ovat jo jokavuotisia kesäasukkaita, on kesäkeittiön kattoparrun päällä pesinyt Västäräkki.

Meidän ja naapurin väliin jää sellainen *vähävilli* alue ja siellä pesueitaan hoitelee Talitintit ja Leppälintu.

Mustarastaita on ollut kevättalvesta asti, niiden pesää en ole löytänyt. Räkättejä on sitten vieläkin enemmän. Niiden hännättömät poikaset on varsin hassuja kun ne mennä hoippuu pitkin pihaa.

Tikka ei sentään pesinyt täällä ole, mutta iltaisin sekin käy nauttimassa iltapalaa omenapuussa.

Kovin rohkeita ovat kaikkien pienokaiset. Yhden talitintinpojan kannoin käsien välissä kesäkeittiöstä, eikä sillä ollut mitään kiirettä lähteä siitä pois. Se katsoa napitti pienillä kirkkailla silmillään, kallisteli päätään ja oli ihan tyytyväinen siinä kämmenelläni. :)

Tämä pikkutipi ei halunnut yhtään katsoa kameraan, vaikka ei sitä muuten näyttänyt peloittavan.

Meitä puutarhureita on monenlaisia. Yksi peittelee verkoilla pensaansa ja penkkinsä, ja ripustelee kaikenmaailman pelottimet vielä puiden oksille. Joku toinen taas yrittää houkutella pöntöin ja uima-altain kaikki mahdolliset linnut pihaansa... ja auttaa vielä emoja ruokkimaan poikasiaan auringonkukansiemenbaarilla. :)

*lisäys*
En tarkoita ollenkaan arvostella niitä, jotka kovalla työllä kasvattamiaan aarteita varjelee kaiken syöviltä aina nälkäisiltä lintusilta. Ymmärrän sen oikein hyvin. Mie tuhma tunnustan, että olen vaan iloinen että meillä suuresta marjamäärästä nuo rastaan syövät edes osan... paitsi kirsikoista, niitä ei kyllä tarvitsisi välttämättä syödä yhtään.... :)

5 kommenttia:

 1. Minusta on mukavaa, että linnut viihtyvät pihassa. Eilisessä helteessä oli ulko-ovet auki ja harakanpoikanen tuli sisälle. Tuntuvat nuo lintuvauvat ehtivän joka paikkaan.

  VastaaPoista
 2. Hauska ruokailupaikka. =)

  Meillä ei kuulu enää punarinnan laulelu... Olisiko villikissat syynä... =(

  VastaaPoista
 3. Irene :)Semmosii ne vauvat on, aika monta olen kuistiltakin täällä asuessa kantanut ulos.

  Una, voi sentään. Mie meinasin hattauttaa tuota meidän koiraa pari vuotta sitten, kun se nappasi satakielen just kun se oli tehnyt pesän tuohon rajalle.:(
  Nyt kun koira ei enää näe, saa linnutkin olla rauhassa.
  Tein toisenkin huilipaikan ja baarin niille. Kuvia laitan myöhemmin.

  VastaaPoista
 4. Meillä pääskyt lentelee nyt aika alhaalla... kastelin parvekkeella kukkia ja yhtäkkiä pääskyt lensivät ryhmänä ihan läheltä, melkein hipoen parvekelasituksen pintaa. (Siis vain osa laseista on vedetty sivuun) Vau, upean näköistä, mutta täytyy myöntää, että vähän ensin säpsähdin ; )
  Lintuja on kyllä kiva seurata !

  VastaaPoista
 5. Meidän pihalla lentelee varsinkin iltaisin useita pääskysiä ja kiusaavat kissoja lentämällä tosi läheltä. Pienempi kissoista pelkää niitä vähän ja juoksee pensaiden alle piiloon:)

  VastaaPoista