torstai 29. heinäkuuta 2010

Nauhuksia ja köynnöksiä..

Talon etupuolelle jää pieni piha-alue, jolla ei ole mitään muuta käyttöä/tarkoitusta, kuin olla kaunis. Aita päättyy talon kulmaan, joten sieltä ei pääse kiertämään taloa ympäri, vaan se on ihan "suljettu" alue.
Vasta viime kesänä (kun aita valmistui) tehtiin sinne pyöreä penkki, johon olen istuttanut keltakukkaisia perennoja... Erilaisia Nauhuksia ja Kultahelokkia, pieni alku Jättitataria odottelee siellä pääsyä parempaan paikkaan. Valmiina siellä oli suuren suuria Sireeneitä ja Pihlaja-angervoa, jota on myös penkin reunaan kasvanut.
Aidassa on tänä kesänä kolme kukkalaatikkoa. Punaiset kukat niissä näyttävätkin aika herkullisilta valkoista aitaa vasten. Aikaisempina vuosina laatikot ovat olleet ikkunoiden alla, mutta maalaushomman takia niitä ei nyt voinut sinne laittaa.
Aidan viereen olen laittanut Lumikärhöä, Punakoison ja Tuoksuköynnöskuusaman. Kärhö onkin jo kasvanut suureksi vaikka leikkasin sen alas keväällä. Niitä istutan vielä lisää sillä taimia on vaikka kuinka paljon (juurrutin niistä leikkaamistani oksanpätkistä monta ruukullista). Muutamia Sormustinkukkia on aidan vierellä myös ja ne kukkivat ensi kesänä köynnösten seassa.


Tämä alue on ainoa jossa olen pysynyt suunnitelmissa, eli väreinä keltainen, valkoinen ja punaiset... poikkeuksena se koiso violettine kukkineen, mutta marjathan siinä on punaisia.... niin ja kuusama.... siinähän on hennonvaaleanpunaise/kerman väriset kukat.... *huoks*.

5 kommenttia:

 1. Noin minullekin käy värien kanssa; alunperin piti olla pelkkää valkoista :)

  VastaaPoista
 2. Mitä enemmän katselen näitä sun kuvia ja luen tarinoita, sitä suuremmaksi kasvaa halu saada OMA PUUTARHA... Niin kaunista <3 t:Eija

  VastaaPoista
 3. Helena :) Miulle käyp silleen ihan joka kerta, joten en yleensä enää edes yritä pitäytyä tiukasti missään suunnitelmissa.

  Eija :) Kiitos Eija. Tää Puutarha on kyllä niiiin rakas, että se varmasti näkyy niin kuvissa kuin kirjoituksissanikin.

  VastaaPoista
 4. Hyvä, että punaiset kukat ovat taustalle niin korostavat myös keltaisia. Ne tulevat jotenkin paremmin esiin.

  VastaaPoista
 5. Irene, olen samaa mieltä. Juuri siksi olen sinne nyt laitellut niitä Sormustinkukkia aidan viereen.

  VastaaPoista