maanantai 17. maaliskuuta 2014

Voihan Narsissi :)

Tulppaanien ohella, ja jo ennen niiden kukintaa, narsissit sulostuttavat aikaisin keväällä puutarhaa kun perennat vasta aloittelevat kasvuaan, eikä kesäkukkia vielä voi istutella.
Kukkamaiden lisäksi olen alkanut istuttaa niitä myös ympäriinsä, pensaiden alle, omenapuiden ympärille ja kasvimaan reunaan. Näyttää siltä että vaikka tontilla paljon myyriä onkin, narsissit eivät niille pahalaisille maistu, toisin kuin tulppaanit. Tulppaaneja kasvaakin meillä vain "yläpihalla", alueella jonka kova ja savinen ajotie rajaa pehmeämmästä "alapihasta", joka on entistä merenpohjaa.
Marjatarhassa, karhunvatukoiden juurella,  narsissirivi on vielä kovin harva. Nämä onneksi leviävät ja lisääntyvät hyvin.


Tulppaanien kanssa yhdessä ne on hurmaavia...
... ja Kissan kanssa kauniita myös. :)14 kommenttia:

 1. Juuri siitä syystä, että myyrät jättävät narsissit rauhaan se on mainio sipulikukka ja kauneus on tietenkin vielä kaupantekijänä.
  Hyvää alkanutta viikkoa ja auringonpaistetta päivääsi.

  VastaaPoista
 2. Oi miten kauniita kuvia. Nyt on maa valkoisne peitossa, että mitenköhän ne tulppaanit pärjäävät kun olivat jo hyvällä alulla.

  VastaaPoista
 3. Ihania narsissikuvia : )
  Narsissit onkin supervarmoja kevätkukkijoita....ja vielä lisääntyvätkin isommaksi mättääksi. Kun taas suurin osa tulppaaneista on aika lyhytikäisiä. Meillä kasvaakin enemmän narsisseja kuin tulppaaneja : )
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Narsissit on sen takia myös ihania, että ne tuoksuvat huumaavasti ja niitä raaskii hieman ottaa myös sisälle maljakkoon.

   Poista
 4. Enää reilu kuukausi ja sitten saamme ihailla näitä narskuja ihan livenä.
  Narsissit ovat kauniita ja kiitollisia. Niitä kannattaa lisäillä ja jakaa myös. Sopivat muuten kauniisti kuvassasi myös tulppaanien kaveriksi. Kyllä noita tulppaaneitakin kannattaa muutama raaskia istutella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukausi menee nopsaan. :) Toki niitä tulppaaneja istuttaa raaskii, en vaan maljakkoon tohdi niitä ottaa kun ajattelen että pihalla ne kestävät niin paljon kauemmin. En kyllä paljon vie maljakoihin muitakaan kukkia muutoin kuin sateen katkottua niitä, en vaan yksinkertaisesti henno niitä leikkoa. :)

   Poista
 5. Ihania kuvia, joista tulee niin mukavan keväinen ole. Se on tervetullutta tähän lumiseen ja kylmään päivään.

  VastaaPoista
 6. Narsissit kyllä sopivat yhteen minkä tahansa kanssa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne sopii. Lemmikeiden kanssa ne on suorastaan pyöryttävän suloisia. :)

   Poista
 7. Oi voi, huomaan hurmaantuneeni tulppaaneista niin, että narsissit ovat jääneet aivan liian vähälle huomiolle. Nyt tiedän mihin rahat ensi syksynä menevät, näitä on saatava huomattavasti lisää! Ihanan näköistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itselläni oli aika pitkään sama homma. Tulppaaneja vain laittelin mutta nyt tilanne on muuttunut. Narsisseja saa usein myös isoissa pakkauksissa joilla saa edullisesti heti näyttäviä ryhmiä. Herkkuja valikoimaan voi sitten lisäillä pikkuhiljaa. :)

   Poista