perjantai 30. heinäkuuta 2010

♥ Laventeli ♥

Vihdoinkin alkaa Laventeli kukkia. Olen sitä kyllä odottanutkin kuin "kuuta nousevaa". Enkeli tarjoilee perhosille juotavaa. Paljon niitä liihoitteleekin niin Laventelin, kuin vähän matkan päässä kasvavan Mäkimeiramin kukissa. Silkkinauha on ollut valmiina odottamassa jo yli kuukauden että pääsen opettelemaan Francesin laventelituoksukan tekoa. Ohjeet löytyy toisesta blogistani. Siellä on myös linkki hänen ihanille sivuilleen.


Yrttitarhan sivulla Laventelista kerrotaan näin:

Laventeli on monivuotinen aromaattinen kasvi, jonka siniset kukat sijaitsevat tähkämäisissä kukinnoissa varsien latvoissa. Lehdet ovat harmahtavan vihreät, karvaiset ja laidoiltaan sisäänpäin kääntyneet. Laventelin tieteellinen sukunimi Lavandula tulee sanasta "lavare", pestä tai kylpeä. Nimi viittaa roomalaisten tapaan kylpeä laventelivedessä. Laventeli kasvaa luonnossa Etelä-Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Suomessa sitä viljellään koriste-, tuoksu- ja maustekasvina, mutta sen talvehtiminen on erittäin epävarmaa ja voi onnistua vain eteläisimmässä Suomessa.

http://www.yrttitarha.com/alasivu.html


*Päivän Pelargonia-kuva*,
Pelargonium 'Apple Blossom Rosebud'


3 kommenttia:

 1. Laventelit ovat niin ihania. Olen menossa tänään retkelle Turun suuntaan ja ajatuksena oli löytää runkolaventeli. Pelargoniasi on myös suloinen

  VastaaPoista
 2. Jori :) niin ne on. Toivottavasti löydät oman Laventelipuusi <3

  VastaaPoista
 3. Enkeli on aivan hurmaava! Sopii ihanasti laventelien kanssa.
  Pelargonit ovat myös upeita!

  VastaaPoista