keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Puuhastelua ja pelakuita :)

Viime päivät ovat olleet täynnä touhua. Minun osuuteni on suhteellisen vähäinen, astma äityi ikäväksi ja allergiaoireet eivät enää normiannostuksilla edes vähentyneet. Kun vielä osan yöstä olen "nukkunut" istualtani, yskien ja niistäen, en oikein hommia ole jaksanut tehdä tässä helteessä. Tuo minun Muruni sen sijaan on ollut ahkeraakin ahkerampi, ja on ruskea kuin papu.


Nyt kuitenkin on talon päätyseinän remontti valmis, kuistilla uudet ikkunat (niihin tulee vielä ns. valeruudukot, samannäköiset kuin ikkunat toisella kuistilla) ja julkisivu pesty kadunpuolelta puhtaaksi noesta ja pölystä. Raaputtaminen voi siis pian alkaa ja maalaminen sitten sen jälkeen.

Pelakuut ovat kasvaneet hyvin ja uusiakin on "ilmaantunut" aika monta entisten lisäksi. Kaikkia en ole jaksanut kuvata mutta tässä joitakin herkkupaloja. 

14 kommenttia:

 1. Pelakuut sopivat ihanasti yhteen pitsiverhojen kanssa.
  Pikaista paranemista sinulle! Kesällä sairastaminen on vielä kurjempaa kuin talvisaikaan, kun olis niin paljon kivaa tekemistä.

  VastaaPoista
 2. Hmm... täällä toinen astmaatikko,jolla on mennyt nyt puoli kesää keuhkokuumeetta parannellessa.En olisi ikinä uskonut,että sellaiseksi äityy allergiaoireet,mutta pakko oli lääkäriä uskoa,kun sinne lopulta jouduin poikkeamaan.Nyt helpottaa jo vähäsen,vaan onhan tässä jo 4 viikkoa toivuttu. Toivottavasti sinä pääset vähemmällä. Kesästä onneksi voi nauttia toipilaanakin :)

  VastaaPoista
 3. Astmaatikolle, kesä voi olla vaikeaa. Kaikki heiniene siitepölyt ja kuumuus. Toivon, että oireesi helpottavat. Kova urakka teillä, talon kanssa. Meillä maalattiin talo viime kesänä. Vanha maali ei ollut hilseillyt, joten sitä ei tarvinnut raaputtaa, onneksi:) Ihania, hyvinvoivia, kauniin värisiä pelakuita.

  VastaaPoista
 4. Pelakat ja pitsiverhot - voi ei miten suloinen yhdistelmä. Kerrassaan upeita ja niin myös vaikuttaa taloremonttinne lupaapalta, voin vain kuvitella miten ihanalta kuisti näyttää ristikoiden ilmestyttyä. Vau

  Toivokamme oikein porukalla puhdistavaa sadetta ja hitusen viileämpää ilmaa, josko se olisi paras läähe tämän tuhannen kuumuuden ja pölyn keskellä.

  VastaaPoista
 5. Kollaasi pelakuista pitsiverhojen edessä on aivan suloinen ja ihana.

  VastaaPoista
 6. Pikaista toipumista oireistasi <3

  Upea kollaasi pelargoonioistasi ja pitsiverhoista - sopivat ihanasti yhteen :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin ihailin noita kuviasi pelakuista. Pitsiverho luo niihin aivan ihanan romanttista tunnelmaa : )
  Upea tuo punainen ruusunnuppupelakuu.
  Toivottavasi olosi jo helpottuu !

  VastaaPoista
 8. Meillä astma puhkesi eräässä hometalossa kaikille perheenjäsenille mutta onneksi se ilmaantuu meille vain homeesta, pakkasesta, rasituksesta jne...

  Toivottavasti siun tauti nyt uusilla lääkkeillä hellittää otteensa ja antaa siun nauttia kesästä täysin keuhkoin.


  Onnellista viikonloppua paratiisiisi. =)

  VastaaPoista
 9. Hi
  Ei kos ole ihana katsella mailmaa usista ikunoista. Kylla on kiva etta se tya on melkeen valmis.
  Toivottavastin sinun asthma mene pois ja voit paremmin. Onko sinulla usein asthma?
  Kuulin etta Suomessakin on kovin kuma kesa tana vuona.
  Voi paremmin ja viileena.
  terveisia taalta
  Judi

  VastaaPoista
 10. hei taas
  piti sano etta inun pelakuut ovat niiin kauniita!!
  Judi

  VastaaPoista
 11. Tuija, toivottavasti saat helpotusta pian astmaasi, tämmöiset kuumat kelit ei taida olla ihan parhaimmat, taitaa olla parasta vaan ihan pikkusen puuhastella ja odotella viileämpiä säitä. Mun isällänkin on tosi vaikea olla hänellä kun on keuhkoahtaumatauti. Ei sitä aina muut ymmärrä miten tömmöiset helteet ei välttämättä ole kaikille ihan hyvästä. Mullakin on pelargonioita suht paljon, vaikka jouduinkin keväällä heittämään joitain pois kun vähän huonosti muistin niitä hoidella talvella varastossa. ;=( Ostin itsekkin pari uutta yksilöä, taidanpa tehdä minäkin pikku postauksen pelargonioista.Mutta ajattele, mulla EI ole yhtään vaaleanpunaista Morbackaa!!! olin ihan ihemiessäni mihin ne kaikki on kadonneet, kaikki mitä mulla on, on nyt valkoisia...voi hitsin hitsi... :=)yritin niitä vielä metsästää mutta tuloksetta.
  Helpotusta vointiisi ja mukavaa viikonloppua toivoopi kaimasi.

  VastaaPoista
 12. Luulen, että sielläpäin on nyt sadellut ja toivottavasti se on tuonut helpotusta oloosi!
  Mukavaa, että siippasi kohentaa teidän yhteistä kotianne.
  Pelakuut ovat hurmaavia ja sinulla näyttää olevan niitä monenlaisia kukassa. Ne ovat niin romanttisia ja sopivat ihanasti pitsiverhojen kanssa.

  VastaaPoista
 13. Pioni, helteellä sairastaminen on ihan kaikkein ikävintä.

  Helena, niin minustakin.

  Vuokko, neljä viikkoa olen käpristellyt minäkin jo eikä loppua näy. Tosin vähän helpompaa on nyt kun satoi ja ilma viileni. Viime yönä näin jo unta että olin tukehtua ja makasin ensiavun lattialla happinaamari naamalla.

  Valokki, maalausurakka on aika iso juu. Onneksi meilläkin on raaputtamista ihan vähän vaan kun tuo huono itäpäädyn seinä uusittiin lähes kokonaan.

  Jori, miekin melkeistä kieli pitkällä odotan että pääsen kuistia sisustamaan sillä kaiken sinne tarvittavan olen jo hankkinutkin.

  Unelma, kiitos <3

  Ainosofia, pelakuut ja pitsiverhot… ne tosiaan kuuluvat yhteen.

  Sari, sie oikein pienen runon pulpautit… kiitos.

  Una, tää miun astma on infektioastmaa, rasitus ei juurikaan pahenna muuten kuin silloin kun oireet on jo päällänsä. Sen sijaan kaikki hengitystieinfektiot saavat haukkomaan henkeä. Lisälääkitys on vähän parantanut tilannetta. Muistan lukeneeni siitä vanhasta blogistasi teidän surullista sairaskertomusta.

  Judi, Suomessa on kuumin kesä kai 70:een vuoteen. Kyllähän näitä astmakohtauksia on vähän väliä, kevät oli helpompaa mutta nyt on koko kesä mennyt aika huonosti.

  Tuija, niin, muut ei välttämättä ymmärrä eikä sitä itsekään muista ennen kuin taas paha tilanne on päällänsä. Kohta sulla on niitä vaaleanpunaisia taas…

  Irene, ihanasti sade puhdisti ilmaa ja viileänä on sitä ollut kiva vetää oikein keuhkojen täydeltä itseensä. Yhdessä tuon ukko-kullan kanssa on tehty koko remontti tänne. Vain sähkömies on pakosta ollut kytkentöjä tekemässä. Onneksi nää mun sairaudet puhkesivat täpöillä vasta viime syksynä, muuten en olisi selviytynyt omasta osuudestani mitenkään.
  KIITOS VIELÄ KAIKILLE TOIVOTUKSISTA JA TSEMPEISTÄ! <3

  VastaaPoista