sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Ajatuksia ilta-auringon lempeässä hämyssä..

Illalla kuljin Puutarhassa edestakaisin huokaillen kaiken kauneutta ja ihmetellen sitä, kuinka  eri näköinen näkymä on vuorokauden eri aikoina. Sanomattakin lienee selvää, että olen kuvannut sitä kaikkina aikoina, vaikka en ole hassuja yökuvia montaa tänne laittanutkaan.

Joskus manailen mielessäni sitä että aina, siis ihan aina, kuvissa pilkistelee kottikärryt, lapio, joku ruohonleikkureista, multasäkkikasa, ruukkuröykkiö, sementtimylly.... Onneksi siis kuvanrajaus -toiminto on keksitty, sillä ihan koko ajan täällä on menossa jonkinlainen projekti. Iso tai pieni. :)

Toissa päivänä pälkähti päähäni kamala ajatus. Entä jos jonain päivänä Puutarha olisikin aivan valmis?!
Ei olisi mitään tehtävää, muutettavaa, suunniteltavaa tai siirrettävää. Jos jonain päivänä kaikki rikkaruohot olisi hävitetty, istutukset valmiit, oleskeluryhmiä tarpeeksi...
Mitä sitten? Kuinka kauan riittäisi pelkkä ruohonleikkuu ja valmiissa tarhassa käyskentely? Entä jos yhtäkkiä olisin niin rikas, että joku toinen tekisi hommat puolestani? Että itse sitä vaan kävelisin hellelieri päässä, kukkamekossa ja kori käsivarrella poimimassa kukkia maljakkoon.

Ajatus saa suorastaan kylmät väreet kulkemaan pitkin selkärankaa. Niin, sitä samaa vanhaa selkärankaa, joka monta kertaa on ollut kovilla ja kipeä Puutahassa vääntämisen takia. Ei haittaa, vaikka rouvan kädet on karheat, joskus rohtuneet ja kynnet nyrhitty lyhyiksi. Ei haittaa, vaikka kukkamekot roikkuvat kaapissa joutilaina samaan aikaan kun vanhat pöksyt jalassa vetelevät viimeisiään ja räjähtäneet puutarhakengät narisevat saumoistaan. Ei haittaa siksikään, että Paras Ystäväni, tuo herra Mieheni ♥♥♥ on kuta kuinkin yhtä tyylikäs kesälomalookissaan toteuttaessaan jos minkämoisia päähänpistojani ja niitähän riittää. Tasapuolisuuden vuoksi ja vähän maineeni säilytämisen takiakin on tosin mainittava, että yhtä idearikas se on tuo minun Kultanikin. :):)

6 kommenttia:

 1. Kylla minakin tuolla paratiisissa kulkisin ja ihailisin valoisina kesailtoina!!!
  Ihanan tunnelman olet saanut kuviisi!!!

  VastaaPoista
 2. Samalla lailla on puutarhakin, kuin omakotitalokin, aina löytyy laitettavaa, älä huoli ;D

  VastaaPoista
 3. Puutarhan luonteeseen kuuluu jatkuva muutos ja puuhastelu. Ja juuri se tekee puutarhasta niin mielenkiintoisen hurmaavan : )
  Ihania kuvauskelejä !

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia puutarhastasi ja hauskoja ajatuksiakin...

  Ihania kesäisiä hetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 5. ihania kuvia tunnelmallisesta puutarhastasi.Kamala ajatus,jos puutarha olisi tosiaan joskus valmis! Ei sitä kovin kauan jaksais käyskennellä lierihatussa helmoja nostellen,varmaan aika pian ois rähmällään jotain nyppimässä tai lapiota hakemassa:).Helteistä heinäkuuta:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanista kommenteista kaikille! :)
  Kuvauskelejä, hellettä ja ihania kesäisiä hetkiä on riittänyt. :)

  Nyt on allergian takia röörit niiiin tukossa, ettei mitään rajaa.
  No, kuka käskee työntää nokkansa jokaiseen uuteen avautuneeseen kukkaan... monta kertaa päivässä vielä.. :p

  VastaaPoista