lauantai 3. heinäkuuta 2010

Pioneita, pioneita!


Tänä kesänä ovat Pionit olleet kauniinpia kuin koskaan ja kukkia myös enemmän kuin aikaisemmin. Jo kuukausi sitten kukki matala tummanpunainen jonka nimeä en tiedä.
Sitten pinkki ja nyt tuo *Saara*.
Pinkin pionin nimeäkään en muista. Sen sivunuput alkavat nyt aueta kun ensimmäiset kukat jo nuupahtivat.
Parhaimmillaan näissä on kolme ja neljäkin nuppua. Aikaisemminkin on useampi nuppu ollut, mutta eivät ne koskaan ole auenneet vaan kuivuneet jo ihan alkutekijöihinsä.
 

Nyt näitä aurinkovarjoja on penkissä kaksi koska viimeiseksi aukeava on toisella puolella "polkua". Jonkun mielestä ne voivat näyttää hassuilta mutta yhtään ainutta ei ole sateen takia katkennut, vaikka toissa yötä vettä tuli tosi reippaasti ja sitä oli tihkunut jo varjojen läpikin.


 
 


11 kommenttia:

 1. Kauniita ovat pionit ja hyvä idea laitta aurinkonvariot että sade ei rikkoisi kukkia!

  VastaaPoista
 2. Todella fiksu idea,ei ole koskaan käynyt mielessäkään tuo kun on kironnut sateen kaatamaa pionia.Kuinka monta vuotta sinulla on mennyt että olet saanut
  kaikki pionit kukkimaan.Olen joitakin kappaleita istuttanut lisää noin neljä vuotta sitten mutta vielä ei tullut kukan kukkaa,olenko liian malttamaton vai mikä vikana!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Kiku ja Henrietta!

  Laitoin 2006 vanhasta puutarhasta ottani yhden alun ja kolme ystävältä saatua tuonne alapihalle. Se oli vetinen paikka ja vaikka ne muutaman kukan tekivätkin, eivät paljoa kasvaneet. Tähän penkkiin siirsin ne kaksi vuotta sitten. Viime kesänä oli jo paöjon nuppuja mutta suurin osa kuivetui jostain syystä.

  Pienistä aluista on siis kolmen kesän aikan kasvanut melkoisia puskia. :)

  VastaaPoista
 4. ottamani siis :)))) ilman silmälaseja mie kirjoittelen mitä sattuu 8)

  VastaaPoista
 5. Hei Tuija,

  kauniita kauniita ovat pionisi.

  Aika veikeän näköinen on varjosi myös - sopii oikein kivasti.
  Ja ovatpa nyt sateelta suojassa.

  Itsekkin olen joskus käyttänyt sateella kyseistä keinoa ;)

  VastaaPoista
 6. Pionit on kyllä yksi kesän kohokohta. Ja miten kauniita ne ovatkaan. Varjoidea kuulostaa varteenotettavalta, pitääpä muistaa "toimia",kunhan omat pionini aukeavat ja jos sadetta silloin saadaan ;)

  VastaaPoista
 7. Ainosofia :) Sinun romanttiseen puutarhaasi sopiikin idea loistavasti.

  Vuokko :) laitoin varjot jo ennenkuin kukat avutuivat sillä monesti aikaisemmin ehti sade yllättää ja sitten oli jo myöhäistä, Jostain kumman syystä kun se alkoi aina joko yöllä, tai sitten silloin kun en ollut kotona.

  VastaaPoista
 8. Oih miten kaunista.. pionit ja sormustinkukat... !
  Olen nähnyt kun pioneja varjostetaan myös auringolta, jotta kukinta kestää kauemmin ; )
  Voit varmaan kuvitella, miten odotan ensi kesää, josko meidän pionit suostuisavat jo kukkimaan... nythän ne ottivat nokkiinsa "huonosta siirrosta".

  VastaaPoista
 9. Sinulla on täällä ihania kuvia. Puutarhasi näyttää oikeialta satumaalta.
  Meidän pihamme on ihan pieni, mutta yritän saada siitä viihtyisän keitaan.
  Isoa puutarhaa en enää jaksaisi hoitaakaan.
  Onneksi on blogit ja kaikki ihanat blogiystävät kutsuvat puutarhoihinsa virtuaali vierailulle.
  Tulen toistekin. :))))

  VastaaPoista
 10. Hei, aivan ihania pioneja kasvaa tontillasi ja nuo sormustinkukat sopivatkin oikein hyvin tuonne joukkoon, itsellänikin on sormustinkukkia vähän siellä sun täällä, harmi vaan kun kaikki taitaa olla tuota vaaleanpunaista lajiketta, olisin halunnut vähän valkoista joukkoon.
  Sinulla on kaunis puutarha.

  VastaaPoista
 11. Tuija! Kävin taas fiilistelemässä blogiasi. Täytyy sanoa, että tuo kuva, missä on pioneita ja sormustinkukkia on ihan yliveto. Ne ovat molemmat niin runsaan ja hyvinvoivan näköisiä!

  VastaaPoista