sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Vihdoinkin! :)

Joku saattaa muistaa kun viime syksynä kirjoitin kurittomista amarylliksistäni, jotka eivät suostuneet käymään lepäämään.
Ne vain viheriöi ja kasvoi, vaikkei vettäkään saaneet moniin viikkoihin.
Lopulta erään ammattilaisen neuvomana leikkasin marraskuussa kaikki lehdet pois ja laitoin ne puulaatikkoon viileään. Siellä ne on uinuneet Ruususen satavuotista unta... viime viikkoon asti. Nupun- ja lehdenalkuja on nyt näkyvissä.
Voi onnen päivää! Ne siis kuitenkin tahtoivat vain palata oikeaan, luonnolliseen rytmiinsä.
 

 
Viime jouluksi laittamani uusi, pieni/monikukkainen kaunokainen kukkii edelleen. Se on kukkinut lakkaamatta koko ajan.

 
Tänä keväänä meillä siis kukkivat amaryllikset.
Ne ihanaiset, itsepäiset, sitkeät ja päättäväiset rinsessat, jotka eivät enää tahtoneet olla joulukkia. :)
 
Huom.lisäys! Tässä vielä linkki vanhaan postaukseeni jos joku tahtoo lukea näistä mun rylliksitä lisää:

15 kommenttia:

 1. Kiitos, että kerroit vinkin amarylliksestä....minulla tuolla viileässä varastossa on yksi, jonka toivoin säilyvän...pitääkin mennä katsomaan miten voi ja jos voi huonosti käytän ensitalvena tuotta kikkaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukinnan jälkeen sen olisi hyvä antaa kasvattaa lehtiä ja kerätä voimia ja sitten vasta huilia sen jälkeen. Mutta ei nää jutut aina mee niinkuin meinataan, kukillakin on monesti ihan oma tahto. :)

   Poista
 2. Melkoisen söpöä kun amaryllikset intoutuu näin kevään korvalla kukkimaan =) Nuo amarylliksen mukulat ovat kovasti elinvoimaisen näköisiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviltä ne näyttää kun ottaa huomioon että kukkivat jouluna 2012, kasvattivat lehtiään kevään ja kesän ja sitten vaan jurottivat eikä viime jouluna ollut minkäänmoista merkkiä siitä että alkaisivat kukkimaan. Mieletön kasvuvoima niissä piilee kyllä.

   Poista
 3. Amaryllikset ovat nin näyttäviä ja uhkeita kasveja, että niitä katselee ihan mielekseen muinakin aikoina kuin jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Toivottavasti kukkivat nyt hyvin kun saivat levätä näin pitkään. :)

   Poista
 4. Ihania! =D

  Nyt siulla on koko kevään ihania amoja ilonasi! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, aika jännältä tuntuu kevätamaryllikset kukassa. :)

   Poista
 5. Ai niin,piti vielä sanomani,että hieno blogipohja :)

  VastaaPoista
 6. Sattumalta löysin puutarhablogeja etsiessä tänne :) ihana blogi sinulla! ajattelin samalla vinkata, kun minulla on facebookissa ryhmä nimeltä käsityöblogit. Kaipailen itse sinne enemmän puutarhablogeja, kun itsellänikin kevät ja kesä tuo enemmän puutarhajuttuja blogiini. Käy kurkkaamassa ryhmää jos kiinnostaa :)

  https://www.facebook.com/groups/231099553716559/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä Itkupillin blogipohjat on minustakin vallan hurmaavia. :) Ja kiitos kutsusta, kurkkasin sinne kyllä, ehkä myöhemmin tulen, nyt on niin paljon kaikenlaista että koneella oloa on ollut pakko vähentää. :)

   Poista
 7. Eikun vain ryllikset kevätterassia kaunistamaan:)

  VastaaPoista
 8. Se on hieno tunne, kun joku alkaa vihertämään. Itellä ei ole kokemuksia amarylliksistä, mutta melkosen ihmeellistä kukkimista tähän aikaan :)

  Itkupillillä on mahtavia blogipohjia :)

  VastaaPoista
 9. Wynn price of titanium | TiDi Entertainment
  Wynn Las Vegas is tube supplier ranked titanium straightener #23 among luxury hotels in Las titanium damascus Vegas titanium athletics by U.S. News & World Report. Check titanium ranger prices, photos and reviews.

  VastaaPoista