maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kevät puuhia

Viikonlopun aikana pienestä sairastelusta huolimatta,sain maalatuksi toisen kuistin uudet kukkalaudat ja tarvikehyllyn. Ostin rautakaupasta mallivarastohyllyn kympillä. Se oli jo vähän nuhraantunut ja saanut kolhuja mutta maalauksen jälkeen näytti jopa varsin sievältä. Siihen on tarkoitus laittaa taimitarvikkeita ja *Puutarhakirjasto*, eli alan lehdet ja kirjat, joita on kerääntynyt jo jonkin verran.


Pikkuruisia taimia alkaa olla jo monta purkillista eli koulittavaa olisi hurrrjan paljon, mutta vielä on hetki odotettava että saan ruukut sieltä jumista mihin ne syksyllä laitoin *murrr*. Pelargoniat kasvavat kauniisti ja muutama jo kehittelee nuppujakin.


Sisäkukat eivät vielä kuki. Perhosorkidea on avannut pari kukkaa, muut nuput siinä on ihan pieniä vielä ja lehtikaktukset kasvattelevat nuppujaan nekin. Enkelinpasuunat ovat valloittaneet olohuoneen kulmasta jo monta neliötä ja muut kukat onkin pitänyt siirtää saliin niiden tieltä. Voi, voi, ne ehtivät vielä hirviän paljon suuremmiksi ennenkuin saan ne kuisteille ja kasvihuoneeseen.


8 kommenttia:

 1. Kyllä sulla on siellä ihanat kylvökset meneillään, ja ahkeranakin olet ollut, maalaushommat on ihan kivoja.Enkelipasuunat kasvaa toden totta ihan järkyttävän nopeasti.Onko sulla muuten pasuunat valkoisia vai minkävärisiä, vaaleanpunaisia? On niitä kait keltaisiakin.
  Mie oon ihna ryytynyt, meidän remontin takia, miehen kanssa tyhjennettiin la/su kodinhotihuone ja toinen wc kaikista kalusteista ja tänään siellä on piikkaajat ja purkajat. Ärsyttää vähän, mutta tää onkin sellanen asia, että ei voi muutakaan.
  Pihapuuhat on mieluisimpia mulle, mutta kun ei voi tehdä mittään kun lunta on niin paljon vielä.Plääh.

  VastaaPoista
 2. Kevätkevät, pikkukylvökset ja pelargonin nuput, niissä se kevät piilee! :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten ihanat kasvustot! Minulla kukkii sisällä oliivipuu ja hortensiat. Voi kun lumi lähtisi äkkiä ja pääsisi katsomaan mitä maasta paljastuu.

  VastaaPoista
 4. Ihanan keväinen meininki Tuijalla:).Siistit pikkutaimet varttumassa.Mä en täällä pohjan perukoilla ole vielä kylvänyt muuta kuin ne kylmäkäsittelyä vaativat puut ja köynnökset.Ei kannata liian aikaisin aloittaa,vaikka mieli tekis ja sormet syyhyäis.onnex nyt on lumet saaneet kyytiä,ihana vesisade tekee ihmeitä:).Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 5. voi miten ihanat nää sun kuvat!!
  täälläkin odotelaan kovasti kevään tuloa!!

  terv.
  susanne

  VastaaPoista
 6. Voi miten hurjasti ihania pikkutaimia. koulittavaa totisesti piisaa. Olen vähän himoinnut sellaisia taimikennoja kuin Villinpihan Sanni on saanut puutarhatädiltään, helpottaisivat nimittäin aikalailla tuota koulintavaihetta. Jahans täällä odotellaan innolla mitä puutarhahyllykköön tupsahtaa =)

  jori

  VastaaPoista
 7. Ihan täällä minuu naurataa kun voi suorastaa aistia innon ja malttamattomuuden fiilikset kevään hommien suhteen kaikilla kommentoijilla.

  Eläköö Kevät ja eläköön puutarhaan kertakaikkisen täydellisesti hurahtaneet, rakkaat blogiystäväni! :)

  VastaaPoista
 8. Tuija, mun pasuunakukat on kaikki vaaleanpunaisia. Keltaiset sain kuolemaan kun vein ne kellariin talveksi muutama vuosi sitten. :(

  VastaaPoista