perjantai 8. huhtikuuta 2011

Kouliminen on karmeaa puuhaa!

En tykkää yhtään. Nimittäin siitä pikkuisten taimien pois heittämisestä. Tähän asti olen aina koulinut kaikki. Ne surkeimmatkin ruipelot ja ihmetellyt niin kymmeniä kertoja, mihin kaikkien taimieni kanssa oikein joudun. Tänä keväänä, tarkemmin sanoen ihan äsken, ensimmäisen kerran koulin taimista vain sen verran kun luulen tarvitsevani ja heitin anteeksi pyytäen loput pois.
Tunsin itseni Tri Mengeleksi valitessani kuka saisi jatkaa elämäänsä ja kuka päätyisi roskapussiin. :(
Ihan kamalaa! Ensi vuonna en mitään halvatun hajakylvöjä tee, vaan laitan just sen verran siemeniä kuin taimia tarvin. Tai korkeintaan muutaman enemmän... :)Ananaskirsikoita, mansikoita ja paprikoita!
 

Talvella tuunattuja tarvikepurnukoita.
 PS. toissapäivänä kylvämäni Samettiruusut ovat itäneet! :)

8 kommenttia:

 1. Ohos, nopeita ovat samettiruusut. =)

  Ihania siun tuunauksesi. =)))))

  Onnea kaikille taimillesi. =)))

  VastaaPoista
 2. Ihan sama juttu mulla; surettaa ylimääräisten kelpaamattomien taimien puolesta!

  VastaaPoista
 3. Niin on,juuri viikko sitten koulin laventelien taimet, niitä ei kovin monta pois mennytkään, itivät niin huonosti. Vieläkin epäilen, että noinkohan noista raaskuista yhtään,kunnon laventeli puskaa kasvaa...:|
  Ihanat nuo tuunamasi purkit!

  VastaaPoista
 4. Minulla on samoja tunnelmia. Hölmöyksissäni kylvin kaikki värinokkoset. En minäkään malta hävittää ja nyt hukun värinokkosiin. Positiivisesti ajatellen, löydän niille varmasti paikat. Ovathan ne niin upeita kasveja. Ripottelen niitä sitten ympäri tonttia. Muita siemeniä onneksi kylvin ihan järkeviä määriä. Tosin kaikkia siemeniä en ole vielä multaan laittanut.
  Lapioin tänään polun kasvihuoneeseen, joten huomenna saan taas koulittua ruukkuihin lisää ja kylvettyä lisää siemenpusseja.

  VastaaPoista
 5. Olen kerran kylvänyt kaksi pussillista sarviorvokkia... ja siitä otin opikseni, hih ; )
  Nyt olin kylvävinäni kymmenisen isopäivänkakkaraa. Ja ihmeellisesti astiassa kasvaa ainakin viisikymmentä ! Ensi viikolla pitäisi koulia ne, kun löydän lisää ruukkuja. En vaan raaski heittää yhtään pois ; )
  Ensi keväänä lasken kyllä siemenet tarkasti !

  VastaaPoista
 6. Minäkin tapaan aina koulia kaikki:) Osa pääsee sitten ilahduttamaan työ- tai muita kavereita:)

  VastaaPoista
 7. Lohdullista kuulla että muillakin on sama ongelma. :)

  Tänä keväänä en kertakaikkiaan voi koulia kaikkea, vaikka taimille lötyisikin uusi koti. Esikasvatettavia on nyt niiiin paljon, ruusukaalista ja maissista laventeliin ja vielä kaikkea mahdollista siltä väliltä.

  VastaaPoista
 8. Voi sentään miten oot ahkera. <3
  Kuka sitä nyt omia pikku taimiaan pois haluaisikaan heittää..harmi ,että asut siellä asti, minä olisin muuten käsi ojossa.

  :)

  VastaaPoista