sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Kasvimaan teko alkaa :)

Huh, huijaa, melkoinen urakka. Tänä vuonna kasvimaasta tulee aikas suuri. Alustavia hommia on jo tehty eli kaadettu yksi iso leppä ja vähän pienempi vaahtera varjostamasta. Pienempää risukkoa on raivattu myös tontin sivustalta. Tarkemmin sanoen Mies on nuo hommat tehnyt, mie vain raahailin vähän risuja.
Omat hommani tänään on sitten siirtää sieltä turvaan monivuotiset yrtit, artisokat ja parsat.
Vanhalla kasvimaalla on myös "valeistutettuna" sireenin poikanen, marjapensaan alkuja, perennoja ja muutama pikkuruinen puu. Kaikki ne pitää kaivella ylös.
Reunustalla oleva älyttömän suuri lehtikomposti levitetään ja ruukkuvarastona toiminut muovikasvihuone pitää purkaa ja etsiä ruukuille väliaikainen sijoituspaikka.
Myös muutaman metrin pituinen rivi tuoksuvatukoita siirretään uuteenpaikkaan varjostamasta. Ne oli pari vuotta sitten siirrettävä pois remontin tieltä saunan seinustalta ja laitoin ne väliaikaisesti kasvimaan reunaan. Nekin pahukset on ehtineet kasvaa ja levitä moninkertaisiksi ja vähän mietityttää mihin ne kaikki saan sijoitettua. Oijoi... muistin justiinsa että raparperi ja piparjuurikin tarvitsevat uuden penkin.. :P


Ruukkuvarasto viime kesänä

Eilen piirsin suunnitelman kasvimaasta.On huomattavasti helpompaa aloittaa sitten penkkien teko (jahkas vihdoin sinne saakka pääsen) kun jo tietää kuinka monta tarvitaan ja mikä tulee mihinkin kohtaan. Aina tosin käy niin että suunnitelmat muuttuu jonkin verran siinä matkan varrella, mutta piirustus helpottaa kuitenkin.
Tänään on luvattu todellä lämmintä säätä. Lähden nyt keittämään kannullisen kahvia mukaani (ettei tarvitse välillä tulle sisälle), koriin laitan persikkarahkatortun ja Puutarhaudun muutamaksi tunniksi.

Suloista Pääsiäissunnuntaita ystäväiset! :)


Tämäkin viime keväänä kuvattu, nyt eivät ole vielä näin suuria


2 kommenttia:

  1. Puuhakasta pääsiäissunnuntaita. Suunnitelmasi kuulostavat aika mittavilta, mutta varmasti myös vaivansa arvoista,kunhan saat kaiken valmiiksi. Minäkin tästä puutarhaudun päiväksi tai pariksi. Virtuaalihalaus ja oikein lämmintä ja hyvää pääsiäistä. <3

    VastaaPoista
  2. Kyllähän siinä hommaa on aikatavalla. Maa on vielä niin täynnänsä monivuotisia rikkakasveja että voipi itku tulla ennen kuin se on siivottuna. :)

    VastaaPoista