keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Kylvöjä, kylvöjä!

Nyt on kylvettynä Samettiruusuja, siemenet keräsin viime syksynä omista kukista. Tällä kertaa napsin vain noita tummia talteen. Saman penkin reunaan laitan ne nytkin kuin viime vuonna eli sisääntulopihan kukkamaan reunaan. Siinä ne kukkivat upeasti ihan lumen tuloon asti.
Kylvin myös punaista ja valkoista Koristetupakkaa (ensimmäistä kertaa) ja sinisiä Ritarinkannuksia.


Muistin juuri että ensimmäiset perennat jotka olen kauan, kauan sitten kylvänyt, olivat juuri sinisiä Ritarinkannuksia. Silloin hölmönä "pienenä tyttönä" noin 30 vuotta sitten, kitkin niistä osan vahingossa pois kun en tunnistanut niitä. En ollut koskaan kasvattanut mitään ja niistä aloitin, tietämättä mistään mitään enkä oikein keneltäkään voinut kysyäkään. Vaan opin mie pikku hiljaa, kokeilemalla, epäonnistumalla ja sitten joskus onnistumallakin. Ja muistan senkin kuinka valtavan iloinen ja ennenkaikkea ylpeä olin kun ne kukkivat seuraavana vuonna ihan mielettömän kauniisti! :)

4 kommenttia:

 1. Ihana kollaasi, ja kiva linnunlaulu täällä :)
  Mukavia on nuo kylvöhommat ja seurata, mitä kasvaa.
  Minä ootan, kun lumi sulaa, pääsen mökille kurkkimaan, mitä sieltä nousee ekana :)
  Tänään laitoin vaan ohraa kasvamaan.

  Iloista kevättä ♥

  VastaaPoista
 2. Kylväminen on niin palkitsevaa puuhaa ja kevättalvi olisi ian liian pitkä, ellei edes pussimultaan saisi sormiaan upottaa:)

  VastaaPoista
 3. Seijastiina, kiva on aikaisin keväällä laitella pieniä kylvöksiä, vaikkapa juuri niitä ohria ja herneitä niin että pääsee jo vähän keväthommien makuun. :)

  Inkivääri, olen niin samaa mieltä tuosta. Kovin olisi raastavaa aikaa tänä alkukevät ennenkuin pihalle pääsee tonkimaan. :)

  VastaaPoista
 4. No nyt kyllä iski ihan kauhea kylvöpaniikki, kun katsoin miten pitkällä olet omissa puutarhapuuhissasi. Oma aika taitaa nyt mennä reissutessa eikä ehdi tarpeeksi viherpiipertää.. Kääk!!!

  VastaaPoista