tiistai 3. toukokuuta 2011

Odotettavissa tänään klo 12.00

Melkein selkeää ja poutaa, +5astetta.
Tuuli koillisesta 4m/s
Ilman suht. kosteus: 67%
Aurinko nousi 5.01 ja niin minäkin. Olin kyllä jo yli tunnin odotellut sitä auringon nousua.


Pikakierros kameran kanssa pihalla riitti ulkoiluksi tällä kertaa. Hain pikaisesti Laventelin varpuja juurrutettavaksi ja nappasin muutaman kuvan projektista, joka vie nyt ajatukset ja näköjään yöunetkin. :)


Niinkuin varmaan huomaattekin, kasvihuoneeseen tulee monen eri aikakauden ikkunoita. Vanhimmat lähes 100 vuotiaita, (tämän talon alkuperäisiä, puunauloin kasattuja ja moneen kertaan korjattuja) sitten on 1950 luvun ikkunoita muutama ja suuret lasit 70-lukulaisia kolmikerroslaseja. Sillisalaattia... juu niin on, mutta kunhan valmistuu niin luulen ettei ole hassumpi ensinkään. Säleiköt tulee peittämään suuret lasit sisällä ja köynnökset osittain ulkona.
Lattia tulee kestopuusta ja koko rakennus harkkojen päälle. Näin siksi että aina silloin tällöin meri näyttää mahtinsa syys/talvimyrskyjen aikoihin ja silloin rantaviiva pahimmillaan on ollut tuolla marjatarhan yläpuolella eli käytännössä koko puutarha veden alla. Onneksi se laskee aina yhtä nopeasti kuin nouseekin, niin ettei siitä hirmuisesti vaaraa eikä haittaa ole. Eikä sitä tapahdu suinkaan edes joka vuosi.
 Mukava oli puuhastella kuistilla suojassa tuulelta, nuuskia laventelin tuoksua ja kuunnella pikkulintujen liverrystä. Yksi pihan rastaista on tainnut joko hukata identiteettinsä tai sitten se on rakastunut talitinttiin. Niin hassulta kuullostaa sen äänellä ti ti tyy, ti ti tyy, etten voi olla hymyilemättä joka kerta kun se sitä laulaa. Vähän niinkuin oopperalaulaja laulaisi jotain tangoa. :)

10 kommenttia:

 1. Kasvihuoneestasi tulee kerrassaan upea. Pikkuisen vihreänä täällä kuvias kattelen... Olet kyllä oikea onnentyttö :)

  VastaaPoista
 2. voi Vuokko, sie pieni Täti-Vihreä siellä. :)
  Onnekas olen kyllä, en voi sitä kieltää. Moni, moni, monivuotinen haave on toteutumassa!

  VastaaPoista
 3. Mitä, mitä? Monistatko laventelia istuttamalla purkkiin? Laitatko suoraan multaan vai juurrutatko vesilasissa? Minun omat ovat hyvin talvesta selvinneet, mutta lisääkin niitä voisi olla, vaikka kokonainen pelto!

  VastaaPoista
 4. Wau! Enpä muuta voi sanoa. Kyllä tulee namu tuosta kasvihuoneesta :)

  ritva

  VastaaPoista
 5. Voi ihanuus mikä kasvihuone! Siitä tulee varmasti upea. Aika jännältä kuulostaa tuo meren nousu, näin sisämaan ihmiselle ; )
  Täytyykin muistaa ottaa laventelista pistokkaita. Kiitos muistutuksesta : )

  VastaaPoista
 6. Siirtolapuutarhuri :) Olen laittanut laventelin pistokkaat suoraan multaan noihin saviruukkuihin ja siihen sitten muovin päälle.
  En ole aikaisemmin laventelia lisännyt pistokkaista, mutta luin jostain että se onnistuisi. Viime vuonnahan laitoin samalla tavalla monta ruukullista kärhöjä jotka onnistuivat lähes 100%.

  VastaaPoista
 7. Onpa sinulla kaunis blogi! Vähän ehdin selata kuvia läpi, niissä on niin paljon kaunista katseltavaa, että täytyy palata vielä monta kertaa uudestaan. ;) Kasvihuoneesi valmistumista jään mielenkiinnolla odottamaan. Oma on vasta haaveissa.

  VastaaPoista
 8. Eihän sitä mitenkään saa nukutuksi, kun tuollainen ihanuus on nousemassa puutarhaan. On se niin jännittävää. Eikös teillä tuulikin jossain vaiheessa hajottanut noita kasvihuoneen ikkunoita!?

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa Vaahteramäki :)

  Irene, muistit oikein. Lasit tuli meille jo viime kesänä ja koko kasa kaatui kovalla tuulella. Hirmuisesti lasinsiruja kerättiin kaatopaikalle. Onneksi osa säilyi ehjänä ja saatiin sitten vielä lisää noita valkopokaisia niin että riitti tähän ja vähän vielä jäikin. :)

  VastaaPoista
 10. Upea kasvihuone. Minäkin niin odotan kun pääsemme kesäkuussa muuttamaan josko minäkin saisin sitten kasvihuoneen vaikka se menee varmaan ensi vuoteen.

  VastaaPoista