perjantai 6. toukokuuta 2011

Pistokkaita! :)

Pistokaslisäys on mainio ja edullinen tapa saada uusia taimia silloin kun tarviset niitä paljon. Olen aikaisemmin kasvattanut pistokkaista viinimarjapensaita ja kärhöjä, nyt laitoin juurtumaan myös laventelin oksia. Toivonpa tosiaan että se onnistuu, sillä olen niin kovasti ihastunut siihen.
Puutarhassani laventelia kasvaa ruusutarhassa kahdessa eri paikassa. Niiden tehtävänä on suojella ruusuja kirvoilta ja ne jotka ovat ihan laventelin vieressä kasvaneet, ovatkin säilyneet kirppusilta lähes kokonaan. Siksi laitoin niitä lisää ja nämä uudetkin pääsevät vartiointihommiin.


Mustaviinimarjan pistokastaimia

Lumikärhövauvoja viime keväältä

Laventeli
 Muitakin kannattaa kokeilla, eihän siinä häviä kuin sen pienen laittamisen vaivan ellei onnistu, mutta ilo on suuren suuri jos sitten onnistuukin. Tarkoitukseni on laitella alppikärhöstä ja viinikärhöstä ainakin pistokkaita juurtumaan... jos vaan ikinä ennätän.

Eilen hain postista Ihanaiset Köynnösruusut ja vadelmat, tänään saapuivat mansikantaimet. Mitä todennäköisemmin menee viikonvaihteessa osa ajasta istutushommissa, saa nähdä kuinkas ehdin iltavuoroon töihinkään sunnuntaina. :)

Illalla kuvailin ensimmäsiten sipulikukkien upeaa kukintaa laskevan auringon kultaamassa puutarhassa. Voi ihanuuden ihanuus... ja se tuoksu... huoks...


Narsissit seistä jököttävät sotilaallisessa järjestyksessä, kaikilla katse samaan suuntaa... paitsi noilla kahdella tuolla takarivissä. Ne ihan selvästi kuiskuttelevat jotain keskenään.

Oi, Ihana Toukokuu!

13 kommenttia:

 1. Noita pistokkaita pitäisi laittaa, kunhan olisi aikaa...
  Kauniita kevätkukkasia sinun pihallasi, meillä vasta vihreää pukkaa. On niin kylmää että kukatkaan ei halua nousta mullasta.
  Jospa ne ilmat kohta lämpenisi, aurinkoista ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Sulta saatu lupiinin siemenet lähti!!! Se onko ne punaisia selvinnee myöhemmin :)

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka ihana onkin toukokuusi jo - minä täällä vielä jännittyneenä odotan mitä kaikkea on tulossa, toivottavasti melkein yhtä kaunista:)

  VastaaPoista
 4. Aikaisemmin meillä on ollut vain jokunen pikkunarsissi mutta nyt kun niitä on paljon erilaisia ja tulppaaneja tulossa vielä enemmän, on ihanaa kun jo toukokuussa kukkia joka penkissä.

  Syksyllä laitan ihan varmasti vielä lisää kun näyttää että myyrillekään eivät nuo narsissit kelpaa, tuo penkki on muuten kuin pommituksen jäjiltä kun myyrät on sen ihan penganneet.

  VastaaPoista
 5. Amalia, voi kun kiva. Jännityksellä jäädään odottamaan minkä värisiä niistä tulee. :)

  VastaaPoista
 6. Oi, teillä on jo kukkiva toukokuu, täällä ainakin luonnossa leskenlehti kukkii. Omassa pihassa ei ole sipulikasveja, jokunen lumikello kehittelee nuppujaan.

  VastaaPoista
 7. Olet niin reipas ja ahkera noiden pistokkaiden kanssa. Minulla se jää aina vaan haaveeksi.

  On ihan eri tunne kun on itse kasvattanut taimet.

  Hienoa, että saat noin upean kasvihuoneen. Olet sen ansainnut <3

  VastaaPoista
 8. Innostun vähän kokeilemaan pistokkaita. Minulla narsissit ovat vasta nupulla, mutta tulppaanit ovat kukkineet jo kauan. Ihanaa istutusviikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Pistokkaat on todella hyvä tapa lisätä kasveja uuteen tai suureen puutarhaan. Kiitos vaan kärhöstä ja muista kasveista! Taidan nyt keskittyä siementen kylvöön vielä. Osa ehti jo paleltua lämmittämättömässä kasvihuoneessa. Sisälle vaan ei mahdu kaikki ja oli pakko ulkoistaa. Toukokuussa vaan tuppaa vielä noita yöpakkasia.

  7. touk

  VastaaPoista
 10. Aurinkoa rakastavat narsissitkin;)

  VastaaPoista
 11. Oi ihana toukokuu on siellä paljon pitemmällä.... mutta perässä tullaan. Hyvää Äitienpäivää sinulle ystäväiseni <3

  VastaaPoista
 12. Ne on ne takarivin kurittomat supisijat, hih ; )
  Minäkin kokeilin nyt laventelin pistokaslisäystä, ekaa kertaa. Olen edelliset laventelit kasvattanut itse siemenistä.
  Hauskasti.... siirsin syksyllä laventelit uuteen paikkaan, ryhmäruusujen sekaan : )

  VastaaPoista
 13. Tervehdys, löysin seikkaillessani ihanaisen kukkais-blogisi,
  mikä ihku kasvihuonekin siellä on rakenteilla :)
  Jään seurailemaan mukavaa blogiasi !
  -maarit-

  VastaaPoista