keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Pelakuut ♥


 

Talvehtineet pelargoniat ovat lähteneet hyvin kasvuun muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.
Yksi pieni pinnisteli jo ekan kukankin ja vaikka tiedän ettei niiden vielä pitäisi antaa kukkia, en millään raaskinut sitä nippaista pois.
Olen niistä ottamiani pistokkaita laittanut juurtumaan ja osa on jo mullassakin. Oikeastaan aika montakin, ja hirvittää jo etukäteen mihin mie niiden kanssa oikein joudun. Vaikka nyt kuinka ajattelisin etten niitä säilö syksyllä, niin entuudestaan tiedän etten pysty heittämään mitään elävää kompostiin.
Nooo, suren sitä sitten syksyllä. :)

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

11 kommenttia:

 1. Sama juttu mullakin, en raaski heittää pois oikein yhtään mitään.Huoh...mulla eivät vielä kuki, mutta ovat varastossa vielä viileässä ja saavatkin olla niin kauan kun on kylmää...en jaksa niitä rahdata eestaas sisälle ja ulos...:)

  VastaaPoista
 2. Minä vaihdoin viime viikolla pelakuille mullat ja toin ne varastosta sisälle.Ne ovat säilyneet talven hyvin varaston ikkunalla vihreänä ja nyt mietinkin pitäisikö niitä leikata.Strömsössä oli juttua pelakuista ja siinä ne leikkasivat reilusti vihreää pois.Oikeastaan aika matalalle leikkasivat.Vaan kun ei raaskis.
  Ossaatko neuvoa asiassa.Eka kertaa minä niitä talvetin.

  Pistokkaita voisi tietysti ottaa.

  Mukavaa loppuviikkoa sinne.

  VastaaPoista
 3. Ihania pelakuita : )
  Minä jätin kaksi kokonaan leikkaamatta ja nyt ne availevat jo ekoja nuppujaan. Annan niiden kukkia : )
  En pysty heittämään yhtään kukkaa syksyllä kompostiin...kaikki tulee säilytettyä. No, nyt viisastuneena, en laittanut kuin muutamasta pelakuusta pistokkaita multaan. Sillä talvisäilytyspaikka alkaa olla jo ihan täynnä vanhoistakin kasveista ; )

  VastaaPoista
 4. Tuija, ei niiden vielä pitäisikään kukkia. tuo minun pikkuiseni on pidellyt syksyistä nuppua hengissa ja avasi sen. :)

  JaanaElina, kirjassa Ihanat Pelargonit kirjoittaja antaa ohjeeksi että ensin vaihdetaan multa ja kun kukka on päässyt kasvun alkuun muutamassa viikossa, se leikataan. Näin siksi ettei kasvi rasittuisi liikaa.
  Käytännössä olen huomannut että jos liian aikaisin leikkaa, saattaa se kuolla. Just silleen olen saanut kaksi hengettömäksi tänä keväänä. Kun se jo kasvaa kohisten, leikkaamalla se vaan komistuu ja pörhistyy. :)

  VastaaPoista
 5. Sari, en minäkään leikkaa kaikkia. Ne jotka on kasvaneet kauniisti eivätkä kaipaa muotoilua, saavat jatkaa siitä mihin syksyllä jäivät. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos neuvosta,annankin sitten pelakuiden rauhassa vihertää.

  Laitetaanko muuten pistokkaat suoraan multaan vai ensin vesilasiin juurtumaan.

  Pommitan sinua nyt kysymyksillä=)

  VastaaPoista
 7. JaanaElina, pommita vaan. Mielelläni vastaan jos vain osaan.

  Olen osan laittanut suoraan kylvömultaan juurtumaan ja osa on tällä hetkellä vesilasissa vielä. Usein on käynyt niin että vedessä olijat ovatkin mädäntyneet eivätkä juuria kasvattaneet ollenkaan. Mullassa mielestäni juurtuu varmimmin kun ottaa oksan, johon jättää enintään kolme lehteä, ja laittaa sen noin 3-4cm syvyyteen.

  Pitää tietenkin huolehtia että se pysyy kosteana, mutta ei saa likomärkänä seisottaa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Tuija vastauksesta.

  Kokeilenkin heti huomenna laittaa pistokkaat juurtumaan.

  VastaaPoista
 9. Munkin pitäisi vaihtaa multa tuohon ainoaan säilömääni pelargoniaan, ja ottaa siitä pistokkaita. Ehkä viikonloppuna tai sitten katson Sarin blogista milloin ois hyvä aika tehdä se:)

  En minäkään raaskisi katkaista noin sievää kukkasta:)

  VastaaPoista
 10. Minä en osaa pelakuita kasvattaa, viherkasveja enimmäkseen, mutta mökillä ulkokukkia sitten ja paljon.

  Kuparilehti minulla kyllä kukkii jo ja kiinanruusu.
  Kyllä nuo kesällä ovat varmaan kauniita, täydessä kukissaan :)

  Lempeää kevättä!

  VastaaPoista
 11. Seijastiina, jos sinuu yhtään lohduttaa niin mulla on kolme Kiinanruusua joista yksikään ei suostu kukkimaan. Olen leikannut eri aikoina ja joskus jättänyt leikkaamatta, mikään ei ole näille kurjille tepsinyt. Otin oksia juurrutukseen ja annoin kasvit tyttärilleni. Ja sille toiselle, sille joka saa kaikki kukat hengiltä, se kukki jo pienenä melkeistä samantien. :)

  VastaaPoista