torstai 3. maaliskuuta 2011

Oijoi orvokkini! ♥

Selailin (jälleen) kuvakansioitani ja huomasin että orvokkeja näkyy olevan miltei kaikkina vuodenaikoina. Aloin niitä sitten tarkemmin zuumailemaan ja toden totta, kukkivia orvokkeja löytyi kaikilta muilta kuukausilta paitsi helmikuulta! Lähes lumettomana talvena muutama vuosi sitten orvokit kukkivat vielä marras/joulukuussa ja tammikuussakin vielä löytyi muutama.
Keväällä ne aloittavat maaliskuussa kuistilla yhdessä pikku narsissien kanssa ja sitten sitä riemua riittääkin taas pitkään, pitkään.
Rakastan orvokkeja, niinkuin tietysti kaikkia kukkiani, mutta niitä erityisesti. Tässä koosteet keväästä 2005 alkaen (tänne muutto vuosi) viime vuoden lokakuuhun, jolloin ne kukkivat runsaampina kuin koskaan ennen... ainakin siis tähän asti. :D


11 kommenttia:

 1. Orvokkeja on pieniä ja suuria, eri värisiä ja erilaisissa astioissa, sisällä ja ulkona.
  Varmasti se on yksi lempikukistasi! Niin minunkin. Se on myös niiiin kestävä ja sopii upeasti meidän ilmastoomme.
  Se on hyvin puhutteleva, moni-ilmeinen kukka.

  VastaaPoista
 2. Orvokit on todella suloisia kevään ensikukkijoita. Niin kivoja, kun kestävät pientä keväthallaakin.
  Työpaikallani taimistolla vuosi toisensa jälkeen hullaannumme orvokkien edessä. Vaikka kuinka päätän olla lujana, vain vähän orvokkeja tänä keväänä....niitä tulee ostettua ruukut täyteen. Hetken kuluttua tulee sijoitusongelma, kun on kesäkukkien istutusaika.... siirrän orvokit kasvimaan reunaan; ne vaatisivat ahkeraa nyppimistä, että jaksaisivat kukkia kesälläkin ja siihen ei aika tahdo riittää....

  VastaaPoista
 3. Irene, etenkin pienikukalliset jotka tuoksuu ja leviää ympäriinsä on ihania. :)

  Marja, sie onnellinen siel taimistolla! :))) Kasvimaan reunaan miekin juhannukseen mennessä väsähtäneet vien lepäämään. Leikkaan ne ja sitten ne huilittuaan kukkii siellä talveen saakka.

  VastaaPoista
 4. Hei

  Kiva kun kävit osallistumassa arvontaani.Ihanan blogin löysin sen perusteella.

  Jäin lukijaksesi,ja tutkiskelen blogiasi vielä tarkemmin.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Voih miten ihania orvokkeja,monenvärisiä ja kokoisia.Mullakin ne on toukokuussa ekat kesäkukat,mitkä käyn puutarhalta hakemassa patioruukkuihin,pienikukkaiset sarviorvokit on mun suosikkeja.Nyt tilasin toistamiseen tuoksuorvokin siemeniä,eka kylvö ei ottanut onnistuakseen,mutta periksi ei anneta:)Aurinkoista maaliskuuta:)

  VastaaPoista
 6. JaanaElina, kiva kun tulit ja jäit. Laitoin paremman kuvan tuohon linkkiin. Eilen sen töissä tauolla pikaisesti tuohon tälläsin enkä ehtinyt kunnolla sitä säätelemään.

  Tiina :) Tuoksuorvokkeja, nuuh... voi että ne on ihania. Onnea yritykseen! :)

  VastaaPoista
 7. Orvokit tekee kesän, niin se vaan on. Kauniit kollaasit olet saanut tehtyä, tulee ihana kesäfiilis niitä katsellessa :)

  VastaaPoista
 8. Upeat kollaasit, täytyi ihan suurentaa ja katsoa niitä tarkkaan. Keväällä on ihan pakko ostaa orvokkeja, ja mielellään heti kun lumet lähtevät sulamaan. Niissä on niin suloinen kevään tuoksukin : )
  Riippaorvokkini säilyivät tosi hyvin talven yli, niin kellarissa kuin viileässä huoneessa. Nyt sitten odottelen nuppujen ilmestymistä niihin, kärsimättömästi... ; )

  VastaaPoista
 9. Voi mikä ihana kollaasi orvokeista. Kyllä tulee oikein ihana fiilis kun näitä katselee..;)

  Terkkuja täältä sulle kovasti joko on kuisti siivottuna?

  VastaaPoista
 10. Ihania orvokkeja. Ja ihania kuvia, olet taitava kuvaaja Tuija! Kiitos viesteistäsi, ne piristävät aina :) Ja mitä ihania lintuja sinulla täällä lurittelee, voisn kuunnella koko illan. Kram Minna :)

  VastaaPoista
 11. Vuokko :)
  Niin, orvokit aloittaa ja lopettaa kasvukauden ja sulostuttaa elämää siinä välillä mennen tullen.

  Sari :)
  Se sun Riippaorvokki on huikean suloinen, hyvä että se on hengissä. Yritän metsästää niitä itselleni myös.

  Tuija :)
  Kiitos terkuista. Kuisti on nyt sinä vaiheessa että talvisomisteet olen ottanut pois ja osa sipulikukista siirretty jo ikkunoille. Nyt mie keksin vaan että haluan toiset verhotkin ja ne odottelee silittämistä. Mie taas odottelen vähän lämpöisempää päivää että saan pestyä ikkunat ensin.

  Minna :)
  Kiitos. Sinun blogisi oli aikoinaan yksi niistä jotka saivat minut ihan koukkuun ja aloittamaan tämän omani.

  VastaaPoista