sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Kuutarha suunnitelmia

Olen jo jonkin aikaa haaveillut perustavani Kuupuutarhan, valkoisten kukkien tarhan. Innostus siihen on vain lisääntynyt Sarin juttujen myötä. Viime keväänä sitten aloitin ja istutin Pihajasmikkeen taustaksi tulevalle Kuutarhalle. Kesän mittaan tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin paikan suhteen, sillä siihen kohtaan ei kuun valo osu niinkuin haluaisin. Ei sillä ole kukkien kannalta niinkään merkitystä kuin minun itseni ja ajatusteni siitä, millaista minun Kuutarhassani olisi. Olen selaillut taas viikonvaihteessa kuvia ja uusi idea syntyi kuin itsestään.

Puutarhan lounaiskulmaan, Lammen ja Hedelmätarhan taakse jää hiukan hämyisä nurkkaus. Se on ollut varsinkin Pikkukoiran lempipaikka, jossa hän saattoi istuskella tuntikausia oravia tai myyriä vahtien.

Kun Isokoira kuoli, suurten leppien suojaisaan varjoon laskettiin hänet lepäämään. Viime syksynä viereen haudattiin myös Pikkukoira. ♥ ♥ :(

Keväällä kulma peittyy Kiurunkannuksiin.


Tarkoitukseni on ollut istuttaa sinne Lumikärhöä kumpua peittämään, mutta nyt aionkin laittaa sinne valkeita kukkia paljon, paljon. Valmiina penkeistäni löytyy siirrettäväksi jo vaikka mitä...
 

Kuunliljoja on siirrettäväksi monenlaisia, Päivänkakkaroita kasvaa ympäri puutarhaa ja Viherpeukaloilta tilasin Myskimalvaa, tuoksuvia liljoja ja Rönsytiarellaa.


Kukintaa kestää ihan keväästä myöhään syksyyn. :)

Tiarellan kuva täältä ja myskimalvat + liljat Viherpeukaloiden sivulta.

11 kommenttia:

 1. Valkoisissa kukissa on todella sitä jotain. Kuupuutarhastasi tulee todella ihana:)

  VastaaPoista
 2. Voi, kun sinulta löytyy kauniita kukkia! Minä haluaisin myös valkoisen osan puutarhaamme :)

  VastaaPoista
 3. Ihana suunnitelma Tuija!
  Valkea nurkkaus todella hohtaa tuolla varjoisassa kulmassa.
  Sinulla löytyy paljon valkeita kukkia tuonne uuteen kuutarhaan. Kun on jo vanha puutarha ei tarvitse enää hankkia niin paljon kasveja, kunhan vaan siirtelee ja yhdistelee uudelleen.

  VastaaPoista
 4. Vautsi, sinulla on valkoista lemmikkiä. Olen kuullut, että se häviää, jos pihalla kasvaa sinistä. Siksi en ole sitä viitsinyt edes kokeilla...
  Valkoinen jaloritarinkannus on tosi juhlava kukkiessaan muhkein kukkatertuin : )
  Ihanaa alkavaa viikoa !

  VastaaPoista
 5. Ihania puutarhasuunnitelmia! Varmaan tulee kaunis nurkkaus.
  Mullakin olis vaikka mitä suunnitelmia, mutta tiedän että kesä on taas kiireinen ja ehdin toteuttaa niitä vasta syksyllä, jos jaksan!
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihana lepopaikka siitä tuleekaan rakkaille lemmikeillenne.Hirveän lohdullista,että ympärillä on kaunista.

  VastaaPoista
 7. Loistoidea tuo valkoinen nurkkaus. Kesällä valkoiset kukat suorastaan hehkuu illan hämyssä ja valaisee koko tienoon. Ja jo tuoksuvia kukkia istuttaa niin nautinto on kokonaisvaltainen. Itsekin laitan tänä vuonna lisää valkoisia kukkia.

  VastaaPoista
 8. Minäkin rakastan valkoisia kukkia. Kauniita kuvia ja visio on todella hieno! Pidän lisäksi tosi paljon tuosta linnunliverryksestä blogissasi, vaikken yleensä välitä äänistä nettisivuilla. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentoijille, suunnitelmani taitaa olla ihan hyvä. Kunpa pääsisinkin sitä jo totettamaan pian! :)

  VastaaPoista
 10. Minäkin olen suunnitellut valkoista nurkkausta. Tosin tällä hetkellä kaipaan VÄREJÄ, valkoisuutta on jatkunut n i i n kauan. Kiitos inspiraatiosta, ihan alkaa jo sormia syyhyttää. Taidankin mennä siemenpussienrapisutteluterapiaan.

  VastaaPoista