lauantai 19. maaliskuuta 2011

Lisää tulppaaneista

Kuistilla on muitakin tulppaaneja kuin mitkä esittelin tuossa aikaisemmin. Olen jo jonkun aikaa tehnyt niin että perjantaina olen ostanut kimpun keittiön pöydälle ja seuraavana perjantaina uudet ostettuani, siirtänyt ne kuistille.
Lilat tulppaanit ovat siis olleet sisällä viikon ja nyt kolme viikkoa kuistin kaapin päällä. Ikkunalla olevat pinkit ovat kolme viikkoa vanhoja. Vain lehtien kärjet ovat vähän nahistuneet. Kuistilla on ollut lämpötila nollassa ja kerran on ikkunalla vesi maljakossa jopa jäätynyt.


Ainoat itse kasvattamani tulppaanit ovat nuo nuppuiset suuressa ruukussa. Valkoiset ja vaaleanpunaiset ovat myös leikkotulppaaneja. Ne olen tökännyt oasis sieneen jonka päälle laitoin kerroksen sammalta. Kasteluveteen laitoin vielä kukkavirkistettä ja nyt mielenkiinnolla seuraan kuinka kauan ne säilyvät, kun ovat heti tuoreeltaan päässeet viileälle kuistille. Näyttävät melkein kuin kasvaisivat siinä, vai mitä? 
Tällä tavalla saa edullisesti "ruukkutulppaaneja" ja mikä parasta, ihan minkä värisiä haluaa. Ja jos ne kolme/neljä viikkoa tuolla kestävät, niin sipulillinen kukka tuskin kukkii paljonkaan sen pidempään. :)

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva, kun laitoit näistä postauksen ! Aivan loistava idea laittaa leikkotulppaaneja kuistille. Ne todellakin näyttävät sammaleessa, ikään kuin kasvaisivat sipuleista ; )
  Ihanan keväisen näköistä, tai melkeinpä jo vähän kesäisen...
  Iloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
 2. Ajattelin että tuosta edellisestä jäi mielikuva että olen ne kasvattanut eikä ollut tarkoitus huijata. Siksi laitoin vähän lisätietoa tähän. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, minä tosiaan luulin, että kaikki kasvavat sipulista. :)
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Luulin todella että ne ovat ruukkutulppaaneja:)

  Olisipa meilläkin tuollainen kuisti.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat tulppaanit, ja Tuija kiitos tuosta ihanasta mustarastaan lirkutuksesta. Pelastit taas kerran päiväni.

  -Tuija-

  VastaaPoista