torstai 6. tammikuuta 2011

Loppiaisen tunnelmia


Joulukukkakoreista poimin talteen kuivuneet ruusut ja morsiusharson. Punaiset ruusut ovat melkein mustia, valkeat kuivuivat kerman värisiksi. Suolakidelyhty antaa kauniin valon. Sain sen joululahjaksi. :)


Omenapuun oksilla kesänsä viettäneet orkideat aloittelevat kukintaansa. Tämä roosa/kirjava ehti ensin, toisissa on nuput vielä aika pieniä.

6 kommenttia:

 1. Siis oikeesti...onko nuo orgideat olleet kesällä ulkona ja nyt kukkivat...Tuijaaa, oot oikee velho puutarhuri..

  Aivan ihanan väriset!

  VastaaPoista
 2. Ihananväriset nuo orkideat, kauniisti olet kuvannut. Minulla on nyt testauksessa yksi orkidealaji ( ei ole perhoskämmekkää,vaan joku muu), joka pitäisi kohtapuoliin jakaa uusiin ruukkuihin.Laskeskelin,että ainakin 4 pientä taimea siitä pitäisi saada. Sitten onkin kiva katsoa,saankos niitä kukkimaan uudelleen.
  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Ihanat orkideat, taisivat tykätä kesästä ulkona:)

  VastaaPoista
 4. Tuija :)Ulkona omenapuussa roikkuivat kesän. Osa lehdistä kärsi vähän, mutta nyt uusia lehtiä tulee ja kukkavanoja kaikkiin myös.

  Vuokko :) Kuvassa kukka näyttää vähän tummemmalta kuin oikeesti on. Oli jo hämärää kun otin nuo kuvat.

  pioni :) Jos vien ensi kesänä ne taas lomalle omenatarhaan, laitan jonkun harson suojaamaan itikoilta ja öttiäisiltä. Ei sitten tarvi myrkytellä kun tuopi ne sisälle.

  VastaaPoista
 5. Oih, sinulla orkidea jo kukkii ! Minun orkideat on vielä nupulla.
  En olekaan koskaan kokeillut pitää niitä kesää ulkona... mielenkiintoista : )
  Minun pitäisi vaihtaa niihin "multa" nyt keväällä, ovat jo niin kasvaneet ruukusta ulos. Saa nähdä ottavatko siitä nokkiinsa.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa !

  VastaaPoista
 6. Sari :) ei kai niitä "oikeesti" ulos pitäisi viedä. Ne näyttivät kuitenkin kesän alussa niin surkeilta että ajattelin että kuolkoon sitten sinne pihalle jos eivät selviä, ei niitä viitsinyt tuossa ikkunallakaan katsella.
  Ja kas kummaa, ei ne ainakaan huonommiksi menneet vaikkakin muutaman lehden jouduin ottamaan pois. :)

  VastaaPoista