tiistai 25. tammikuuta 2011

Kevään suunnittelua

Surffailin taas pitkin ja poikin etsimässä paprikansiemeniä, kun satuin jälleen uuden siemenkaupan sivulle.

Kaupan nimi on Seemnemaailm, Seeds World

Eilen aamulla tein tilauksen ja tänä aamuna tuli meili että tilaus on valmiina lähetettäväksi. Maksoin sen nettipankissa ja nyt jännityksellä odottelen kuin kauan menee ennenkuin siemenet ovat perillä.
Tässä heidän sivuiltaan napattuja kuvia ihanuuksista joita tänä keväänä kasvattelen. :)


Kasvihuoneeseen kolmea sorttia paprikoita ja ananaskirsikkaa, kasvimaalle ananakselta maistuvia makeita meloneita, kurpitsoita joissa on pähkinäinen maku, punaista kukkakaalia, ruusukaaleja, lanttuja ja porkkanoita nauhassa (ihanaa, ei tarvi harventaa). Kukkia ihan vaan sen verran että orvokkeja vähän... persikan värisiä. :) Mie ja mun päätökset... huoks...

Tunnustan että hiukan huolestuttaa mitä tuo miun Mieheni tästä tuumaa. Se kasvihuone kun on vielä osina, eikä kaikkia tarpeitakaan ole hankittu. Perustukset toki on valettu jo viime kesänä ja suunnitelmat piirustuksia vaille valmiit. :)))
Kasvimaa on valmiina ja viime kesänä Mies rakensi sinne lavat, niin että kasvimaan kasvateille on paikat odottamassa. Se että sopiiko sinne kaikki kasvamaan.... se onkin sitten ihan eri juttu. :D

6 kommenttia:

 1. Oi että sinulla on jo ihanat kevätsuunnitelmat. Nuorin poikani on kovin kiinnostunut kukista ja kasveista. Haaveili jo viime kesänä kasvihuoneesta. Olen yrittänyt nyt hoitaa huolella hänen kasvejaan kun lähti armeijaan. Sain hyvät ohjeet:) Yksi uusimmista taimista jonka hän idätti siemenestä on chili, nyt noin 5 cm korkea. Saa nähdä saammeko satoa.

  VastaaPoista
 2. Saatte varmasti. Chilit on aika helppoja kasvattaa. Mulla oli yhtenä vuonna monenlaisia ja hyvin niistä hedelmiä tuli.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvälle! Mullakin vielä paprikan siemenet ollu hakusalla..mut tuoltahan niitä sais, kiitos tiedosta! :) Niinhä tuota iteki tänään miehelle meinasin että sais tuota pusikkoa taas varmaan vähän raivata pois ja tehdä peltoa tilalle vihanneksia varten..maakellari olis niin ihana!

  VastaaPoista
 4. Ihania tunnelmia täällä blogissasi!

  Tästä kuvasta julistetaan kevät alkaneeksi. Ihania pokemoneja, joita on ilo hypistellä, vaikka kinokset ulkona sen kun kasvaa.

  Onnea tulevalle kasvihuoneelle! :-)

  VastaaPoista
 5. Ohhoo! olet tilannut Virosta siemneitä!
  Terveisiä Virosta!

  VastaaPoista
 6. Puutarhuri :) Maakellari olisi tosiaan ihnana. meillä on täällä talon alla kaunis kellari, kaarihovi kattoineen mutta mie annoin Miehelle luvan tehdä sinne hitsauspaikan kun silloin alussa ei ollut kellarille tarvetta eikä hitsailakaan voi ihan taivasalla. :)

  Akvamarin :) Kiitos, ja kiitos vielä kerran "Mariasta".

  Kiku :) Juu, mie teitä siellä asuvia lukijoita ajatelinkin kun tein tilausta. Ja ihmettelin kuinka voi olla niiiiin paljon edullisempia siemenet siellä kuin täällä! :)

  VastaaPoista