tiistai 4. tammikuuta 2011

Jos minulta kysytään mitä harrastan...

... vastaan että Puutarhaa. En ainoastaan kasvattamalla kukkia, vaan monin eri tavoin muutoinkin.
Hoidan, haistelen, maistelen, fiilistelen ja varsinkin kuvaan sitä. Joskus jopa siemenistä alkaen kokeilujani.
Kuvata voi millä säällä tahansa ja melkein mihin vuorokauden aikaan tahansa. Silloinkin kun se ei ole parhaimmillaan (itsestä puhumattakaan) ja silloin, kun ei kertakaikkiaan jaksa siellä muuta tehdä.
Kuvista voi sitten tuunailla paljon kaikenlaista, muutakin kuin liittää postauksiin tai selailla talvella ja haikailla mennyttä tai tulevaa kesää. :)

*
Viime kesänä kun aloitettiin mökin remontti, värkkäsin Mökkivihkon. Sellaisen reissuvihkon johon olen laittanut muistiin mm. mökin strategiset mitat, maalien numerot, ikkunoiden koot, panelien menekit... ja listaan siihen mitä pitää seuraavalla kerralla muistaa mökille viedä. Vihko on yleensä Mökkikassissa jossa on vakiovarusteena tulitikkuja, kynä, mitta ja vessapaperia.Sitten innostuin tekemään kirjan Ruusuja ja Rikkaruohoja. Siihen valitsin kauneimmat kuvani blogista.
Kirjaa on aivan erilaista selailla kuin lukea/katsella tietokoneen ruutua. Sen voi ottaa vaikka sohvalle viltin alle kera kahvimukin ja tehdä aikamatkan joko edelliseen tai tulevaan tuoksuvaan kesään. Uusia suunnitelmia tehdessä se on verraton. Kuvista näkee virheet ja onnistumiset, mikä sopii hyvin minkäkin kanssa ja mikä pitää siirtää, leikata, putsata tai siistiä. Ja etenkin sen mitä on saanut aikaan. :D
Ja että menot ja meiningit pysyisivät oorderissa ja tärkeät asiat muistissa, tuunasin myös Kalenterin tälle vuodelle. Kuvina edellisen vuoden kuvat joka kuukaudelta omista, puolisoni ja yhteisistä projekteista.7 kommenttia:

 1. Mahtavia juttuja olet tehnyt.Ihania muistoja tosiaan, kun voi katsella tosta vaan, eikä tarvitse laittaa konetta auki ja etsiä, että missäköhän kansiossa ne jutut olikaan.
  Millä ohjelmalla teit tuon kirjan, Ifolorin vai?
  Me ollan tehty tai saatu ystäviltämme meidän moottoripyöräreissuista tuollaisia kirjoja ja ne todella ovat hyviä.

  VastaaPoista
 2. Juu, Ifolorin. Olen tehnyt myös kirjan Vuoden Ajat osana päättötyötä.

  VastaaPoista
 3. Minulla on vielä tuumauksessa kirjan teko, mutta tästä sain taas innostusta, sopivaa kesänodottelupuuhaa se olisi. Kuvasi ovat taas niin ihania ja paitsi mukava myös järkevä on tuollainen mökkikirja:)

  VastaaPoista
 4. Tama ihana blogisikin paljastaa,etta kukat on sydammella...
  Kiva tuo kirja.Kauniista kuvista kaunis kirja!

  VastaaPoista
 5. Inkivääri, ei muuta kuin tuumasta toimeen. Ohjelma on helppo ja se on hurjan kivaa puuhaa. Vinkkinä sanoisin että ennenkuin aloitat kirjan teon, kokoa kuvan yhteen kansioon valmiiksi. Se helpottaa ja nopeuttaa ihan älyttömän paljon työtä.

  Lisay, kauniista kohteista ei voi saada kuin kauniita kuvia. Sydämellähän nämä ovat, kaikki täällä kotona ja puutarhassa. <3

  VastaaPoista
 6. Tosi kauniita kirjoja ja kalenterikin! Mulla oli suunnitelmissa tahdä jotain tuollaista joululahjaksi, mutta miten se jäi tekemättä...
  Nyt pitäisi pistää töpinäksi...
  Mikäs sen mukavampaa, kun muistella puutarhaa ja kesän iloja valokuvista! Mukavaa tammikuuta!

  VastaaPoista
 7. Upeita kirjoja olet valmistanut!
  Minäkin olen pohtinut, josko ryhtyisin tuohon Ifolorin kirjan rakentamiseen. Ainakin reissuista olisi kiva tehdä kirja. Sitten tuumiskelen, josko ottaisin tänä vuonna paljon valokuvia ja tekisin läheisille joululahjaksi??!!

  VastaaPoista