sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Ja sitten se alkaa :)

Vaikka edellisessä postauksessa sanoin että eletään tämä talvi ensin, toki suunnitelmia saa ja pitääkin tehdä.
Mie aloitin sillä että laitoin herneet veteen turpoamaan, tänään kylvän ne ruukkuihin. Vähän laitan myös viherkrassia että saa vihreää leivän päälle.

Ensimmäisiin suunnitelmiin kuuluu ehdottomasti myös siemenkuvastojen selaaminen, vaikkei niistä mitään tilaisikaan. Tunnustan tehneeni jo listankin eräästä nettiputiikista, mutta kun toimituskuluja olisi tullut 10,50! tyhjensin korin ja klikkasin sivun kiinni. Kympillä saa jo niin monta pussia siemeniä tai sipuleita etten sieltä kyllä tilaa mitään.

Seikkailin sitten Internetin Ihmeellisessä Maailmassa, guuggelin kuvahaussa ja mietin mitä laittaisin. Vahingossa sitten jouduin erään Belgialaisen siemenkaupan sivuille. Ou nou... tein tilauksen ja tässä sitä nyt ollaan, kaikkien päätösteni kanssa... :/

No, okei, okei... lieventävinä asianhaaroina pidettäköön sitä, että siemenpussien hinta oli 1,99e ja toimituskulut kaikkialle Eurooppaan vain 1,50e. Voihan olla etteivät ne koskaan saavu perille, mutta yrittänyt olen.. ja mitäkö sitten tilasin..? Iik! No nämä kaikki!

Kuvat lainattu tuolta http://seeds.graines.be/ ja siemenet tilattu sieltä myös :)

Viime kesänähän miulla oli tuota kerrottua lilaa (Datura metel Double Blackcurrant Swirl) neljä kappaletta jotka kasvatin taimista. Ne on tallessa kyllä mutta aika elottoman näköisiä tällä hetkellä. Enkelinpasuunoita, sukulaisia siis, vaaleanpunaisina on tällä hetkellä viisi. Yksi vähän pienehkö, kolme kasvaa ämpärin kokoisissa ruukuissa ja yksi pienen saavin kokoisessa. Kaikki ne voivat talven jäljiltä hyvin, ja puskevat jo lehtiä niiiin kovasti nyt kun raahasin ne parempaan valoon ja aloin kastelemaan. Kuin taikaiskusta ne heräsivät. Kahdessa päivässä kuivan näköiset kaljut rangat ovat jo täynnä pieniä lehden alkuja ja vähän isompiakin. :)

Juttua viime kesältä, näistä Hulluista Ruohoistani löydät täältä!


Ja sitten vielä kuva vanhasta kasvi/kesäkylpyhuoneesta, jossa Enkelinpasuunat kukkivat toissa vuonna.8 kommenttia:

 1. ihanaa! olen kylläkin tilannut siemenpusseja jo, mutta täytyypä käydä siinä belgialaisessa kattomassa jos tilais niitä vähän lisää...
  susanne

  VastaaPoista
 2. Kyllä se kesä jo kutkuttelee. Täytyy ottaa nyt tosissaan nämä puutarhablogit seurantaan. Tätä sinun postausta lukiessa alkoi jo hieman uusi viherinnostus itämään. Olen ollut vuosia nukuksissa puutarhan hoidon kanssa, jo viime kesänä yritän saada versoa kasvamaan.
  Ihana, innostava postaus.
  Täältähän löytää vinkkejä vaikka mihin.

  VastaaPoista
 3. Olisiko linkkiä tuohon belgialaiseen? :) Kävisin uteliaisuuttani katsomassa...

  VastaaPoista
 4. Kukkahattuneiti, linkki on siinä ensimmäisen kollaasin kuvatekstissä. :)

  Kiitos Susanne ja Kesän taikaa :)

  VastaaPoista
 5. Kappas, ajattelinkin että yleensä jossain tekstissä on linkki, etsisinkin aikani, nähtävästi turhan huolimattomasti ;)

  VastaaPoista
 6. Vautsi miten ihania !!!!
  Sinulla on sitten kohta oikea hulluruohopuutarha ; )
  Minä aion metsästää jostain hulluruohon taimen, jota varmasti kukkii jo kesällä... en mitenkään ole kärsimätön, hih ; )
  Toisipa posti jo niitä taimihinnastojakin...
  Mukavaa alkavaa viikkkoa !

  VastaaPoista
 7. Sari, ne viime kesäiset Tuoksuhulluruohot olivat aivan pieniä taimia kun ostin ne eli siemenestä laitettu keväällä ja ne kukkivat heinä-elokuussa. Samoin edellisenä kesänä kasvattamani 'Datura innoxia' (samannäköinen kuin tuo 'Meteloides' eli tuo yksinkertainen valkoinen)kukki vaikka istutin aivan pikkuruiset taimet kukkapenkkiin.

  VastaaPoista
 8. Innostuinpa minäkin tilaamaan noita daturoita lisää tuolta Belgiasta, vaikka jotain siemeniä oli jo ennestään.

  Ensimmäiset lilat (Double Blackcurrant Swirl) ovat jo itäneetkin. Niiden siemeniä hankin viime syksynä.

  VastaaPoista