keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Kadonnut Ruusutarha osa 2.


Suviruusut on parhaimmillaan, tuoksu leviää pitkälle ja siihen yhtyvät juhannusruusujen ja lupiinien tuoksu. Penkin alle laitoin vanhan räsymaton ettei tarvitse painavaa penkkiä siirtää ruohonleikkuun takia.


Narsissien ja koristeomenapuun jälkeen kukkivat tarhan keskellä ihanaiset laukat. Miniruusut siinä vierellä ovat vasta nupulla.Juhannusmorsian kukkii tänä vuonna runsaimmin kuin koskaan. Se on vaaleampi kuin Suviruusu ja hennompi kasvutavaltaan.


Tummanpunainen juhannusruusuni on vielä aivan pieni ja sen ympärillä miniruusut turvaavat sitä. Pikkuisessa on kuitenkin nuppuja jo kuusi, joista yksi ehti aueta tähän.


Lintusten juoma-asia on pesty ja laitettu puhdasta vettä.
Ruusutarhan laidalla (näkyy tuossa taustalla) on kärhöjen peittämä radiomaston pätkä ja sen keskellä Mustarastaan pesä.
Voi ihanuus sen laulua...Juhannusruusutkin jaksavat vielä kukkia, sillä ne olen istuttanut puolivarjoisaan paikkaan Puuhamaan reunalle. Siellä ne kukkivat lähes kaksi viikkoa pidempään kuin naapurissa auringonpaahteessa. :)


Ihan valmis ei siivous Ruusutarhassa vielä ole. Vähän rajauksia vielä tehtävä ja nurmi ajettava. Nyt kuitenkin sataa vettä ja ukkonen jyrisee... ja mie nautin vapaapäivästä ja sateen ropinasta peltikattoon.

8 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää, kyllä fiksaaminen kannattaa:)

  VastaaPoista
 2. No eron kyllä huomaa -täytyy myöntää.
  Kyllä kannatti ja tuli parempi mielikin varmasti. Tuo kukkapenkien perkuu on takuulla terapeuttisinta hommaa ikinä.

  Minulla taitaa olla joko tuota suviruusua tai juhannusmorsianta. En löytänyt muistiinpanoistani. Istutan enemmän kuin kirjoitan muistiin.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuutta, tuonne kuvaan haluaisin sukeltaa. Vaaleanpunaiseen mereen.=)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Nyt on suuret alkavat suurikukalliset ruusutkin avautua jo enemmän ja niiden tuoksu on ihan huumaava. Jos suviruusu tuoksuu, niin tällä hetkellä tuoksun voimakkuus on ainakin 10 kertainen. :)

  VastaaPoista