perjantai 1. kesäkuuta 2012

Tulppaaneja ja tulppaaneja... ja vielä vähän lisää!


Tänä vuonna ensimmäisinä aloittivat maaliskuussa lumikellot ja krookukset, huhtikuussa posliinihyasintit, vuokot, kasvitieteelliset tulppaanit ja pikarilijat.
Valkoiset, huumaavasti iltaisin tuoksuvat narsissit useassa kohdassa, saivat pään aivan pyörryksiin jo toukokuun puolivälissä. Sekaan olin laittanut monikukkaisia keltaisia (ja unohtanut että niin olin tehnyt) ja ne kukkivat valkeiden jälkeen.

Sen jälkeen tulppaanilajikkeet, toinen toisensa perään, on aukaiseet nuppujaan ja mie olen ihan pyörryksissä näiden kanssa. Perennat vasta suunnittelee kukintaa ja mun puutarhani on kuin Eden!

*
Lemmikit on levinneet moneen paikkaan ja viime kesänä kylvämäni vaaleanpunaisetkin kukkivat aivan upeana pehkona.

Koska sanat eivät riitä kertomaan ja kuva kertoo kuitenkin enemmän kuin sata sanaa... olkaa hyvät, tässä nää mun ihanuudet kuvina:
  
7 kommenttia:

 1. Niin paljon tulppaaneja...hurmaa.

  Minua vain myyrät kurittavat juuri tulppaaneissa ja nyt vihdoinkin olen saanut eräällä konstilla pari talven yli...Kerron blogissani kohta;-)

  Tulppaaneissa on sitä jotakin, taikaa, mutta ei auta.

  Kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunista!
  Mikäköhän kukka mahtaa olla tuossa viimeisessä kuvassa?

  VastaaPoista
 3. Kaisa, se on joku Peippi, tarkempaa lajikenimeä en tiedä.

  VastaaPoista
 4. Kaunista, niin kaunista!
  Mulla ekat tulppaanit vasta nupuilla, tummaa lilaa.
  Aiemmin myyrät ovat syöneet istuttamani tulppaaninsipulit, mutta nyt ehkä onnistun, kissanpissahiekan ja valkosipulin voimin!
  Syksyllä on pakko istuttaa enemmän!

  VastaaPoista
 5. Oi miten ihania siun kevätkukkasi ovatkaan. =) Miekin näitä omia tulpuksiani kuvailin melkein joka päivä kun ne niin ihanasti kukkivat, että ymmärrän varsin hyvin siun ihastuksesi noihin siun kukkiisi. =))) Ihania. <3 Kaikki! <3

  Siulla on taito käsissäsi. Saat kaiken kukoistamaan ja elämään. <3

  VastaaPoista