perjantai 26. helmikuuta 2010

Pelargonia, Pelakuu, Pielikki...

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Amalian huokaus kommentissaan viimeistä edellisessä postauksessani "... haluisin keltaisen pelakuun..." sai minut kaivelemaan vanhoja pelargonia kuviani.
Keltaisia olen nimittäin minäkin jo tilannut. :)))

Yhtä lukuunottamatta kaikki omani ovat talvehtineet hyvin. Niitä on tällä hetkellä siis 13. (edellisenäkään talvena yksi ei jaksanut kevääseen asti.)
Viime kesänä ne kasvoivat aivan hurjiin mittoihin ja minun piti leikellä jo syksyllä pienemmiksi että sain kaikki sisälle.
Useat niistä ovat jo monta vuotta vanhoja ja pienestä oksasta kasvattamiani.

Tässä viime keväinen pelargonia postaus


   Keltaiset ihanuudet tilasin Kodin Kukista

7 kommenttia:

 1. Ihana pelargonikokoelma sinulla ja vielä hengissä! Minulla aina osa kuolee talven aikana, mutta onneksi osa selviääkin:)

  VastaaPoista
 2. Hei! Onko sinulla kiinnostusta vaihdella pistokkaita kun ilmat lämpenee?

  VastaaPoista
 3. Inkivääri :) Onhan se aina vähän onnen kauppaa niiden selviäminen. Mie laitan ne pikkuhiljaa lepäilemään ja hiljakseen sitten herättelen. :)

  Kukkahattuneiti :) voisin vaikka vaihdellakin. Tosin en näiden lajikkeita tiedä varmuudella muita kuin tuon vaaleanpunaisen Mårbackan.

  VastaaPoista
 4. Pelargoniat tuovat mieleen lapsuudenkodin...

  Mama laittoi "pelakuut" talvehtimaan navetan ikkunoille ja vinttihalliin. Keväällä hän sitten leikkasi pelakuut ja juurista ponkaisi uusia komeita puskia kesän iloksi vähän kaikkialle pihaan ja pihamökkiin, mökille, jne...

  Tunnen justiin nyt pelargonian tuoksunkin...
  PS:
  Kiitos ihanasta kommentistasi ♥ ♥ ♥

  Kaunista viikonloppua sinulle. ♥

  VastaaPoista
 5. Ihania pelargonioita. Minulla oli sisällä talvehtimassa vain yksi ja se onneksi on hengissä, vaikkakin vielä aika surkean näköinen. Mutta paranee...

  VastaaPoista
 6. Sinullapa on tosi upeat pelargonit. Nuo kesäkuvat ovat niin ihanat : )
  Minulla säilyi pelakuut hyvin, mutta ne ovatkin valoisalla ikkunalla ja vähän viileämmässä huoneessa.
  Keltainen pelakuu on hauska erikoisuus : )

  VastaaPoista
 7. Una, monille pelakuut ovat juuri niitä äidin tai mummin kasvatamia haisukeita. Onneksi niiden suosio tuntuu kasvaneen jälleen. Kelppoja ja kiitollisia kukkijoita ne on. :)

  Pioni, pieniä ja surkioita nää munkin vielä on. Mullat on jo lämpenemässä ja alkaa kohta ruukun vaihto ja leikkaushommelit. Siitä ne sitten reipastuuvat nopeasti.

  Sariw, keltaisen näyttävät tosiaan aika erikoisilta. Saa nähdä miten saan ne kasvamaan sillä tullessaan ne taimet on ihan, ihan pieniä. Kun aikaisemmin olen kasvatanyut omenankukka- ja ruusunnuppupelakuita (samasta paikasta tilattuja) on ensimmäinen kesä mennyt niiltä vähän ihmetellessä. Toisena kesänä kasvoivat jo paljon paremmin.

  VastaaPoista