torstai 25. helmikuuta 2010

Kaunis pieni kaupunkini, osa 3.

Lehmuskuja Näitä upeita kujia on täällä kaksi. En ole vielä löytänyt tietoa siitä koska vanhimmat puut on istutettu mutta koska ollaan yli 350 vuotiaassa kaupungissa, voivat ne olla todella vanhoja.


Puiden latvukset kaareutuvat yli tien ja ylettyvät toisiinsa muodostaen kertakaikkiaan hurmaavan holvikujan. Ne on kauniit keväällä, kesällä, syksyllä sekä talvella.Valitettavasti huurteisina päivinä ottamani kuvat eivät onnistuneet mutta tässä aikaisemmin ottamiani kuvia.

Paljon on lehmuksia muutenkin, torin ympärillä ja teiden varsilla on aika nuoria puita. Tuonne rajalle vievän tienkin kahta puolta (eli juuri tuossa meidän kohdalla) on eri ikäisiä lehmuksia. Eri-ikäisiä siksi että joka vuosi siitä katkeaa muutama kun autot ajavat niihin. Juu-u, niin uskomatonta kuin se onkin niin viiden vuoden aikana on tuohon ihan lähelle vaihdettu ainakin neljä uutta puuta. Laskin kerran että puolen kilometrin matkalla on uusittu 14. Tuosta lukumäärästä päätellen voisi kuvitella että ne puut on istutettu ajoradalle mutta ei, kyllä ne ihan sivussa kauniisti on. Täällä vaan ajetaan kuin lahopäät justiinsa tuossa.

2 kommenttia:

  1. Mää olen ihan hurmaantunu tuohon ekaan kuvaan....
    Käyn kurkkimassa sitä tämän tästä. =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Una, itekin tykkään siitä. Pitää visiin tunustaa että mie olen poistanut risteyksestä ruman liikennemerkin. :))

    VastaaPoista