sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Kaunis pieni kaupunkini

Ajattelin aloittaa tämmöisen *sarjan* sillä täällä on niin paljon kaunista.
Ensimmäisenä esittelen kirkon jonka ohi lähes joka päivä kuljen ja joka on aina yhtä kaunis katsella, oli sitten kesä tai talvi. Se on yksi ihan ehdottomista suosikeistani täällä.Tammikuun huurteisina päivinä se näytti aivan ruusunpunaiselta satulinnalta.
Wikipedia kirjoittaa siitä näin:

Pietari-Paavalin ortodoksinen kirkko Haminassa on vuonna 1837 valmistunut Haminan ortodoksisen seurakunnan kirkko.

Kirkko on pyhitetty pyhille apostoleille Pietarille ja Paavalille. Tyylillisesti uusklassismia ja bysanttilaisia muotoja edustavan pyörötemppelin on suunnitellut Louis Visconti. Kirkon uusbysanttilainen kellotorni on rakennettu 1862. Kirkko sijaitsee Raatihuoneentorin vieressä paikalla, jossa sijaitsi aiemmin luterilaisen kaupunkiseurakunnan Elisabetin kirkko (rakennettu 1750, tuhoutui Haminan palossa 1821), samoin kuin sen edeltäjä Ulrika Eleonoran kirkko (rakennettu 1732, tuhoutui 1742).kuva wikipediasta myös.

4 kommenttia:

 1. Sun kaupunki (se on nyt sun ^^)on kaunis, ei voi väittää vastaan. Ja semmoinen mukavan pikkuruinen. Ollaan pari kesäreissua sinne tehty ja tässä kirkossakin käytiin.

  VastaaPoista
 2. Taru kertoo, että Herra Aladin oli jollekin sanonut kun oli tullut jotain kiistaa jumalasta. Olkoot jumala sinun, mutta kirkko on minun. Hän kait oli jollain lailla pitänyt kirkkoa yllä.
  Hamina on vanha kotikaupunkin ja äitini kotikaupunki myös.

  VastaaPoista
 3. Sadunomainen kuva, hyvät värit, kerrassaan hieno otos! Ja kirkko on koristeellisen kaunis.

  VastaaPoista
 4. tuuluska :)
  Kesällä tämä onkin ihan tosi ihana.

  Amalia :)
  Meillä taisi olla joskus aikaisemmin puhetta siitä että olet täältä kotoisin. Kirkot rakennuksina kiehtovat kovin vaikka olenkin tämmöinen kirkosta eronnut uskova. :)

  Iines :)
  Kiitos mutta kuva ei ole itse kuvaamani vaan wikipediasta. Tosin rajasin sitä ja hiukan sävyttelin ruusunpunaisin sävyin kun sellaiset lasit taitaa silmilläni olla kun tätä rakkaaksi tullutta kotikaupunkia katselen. :))

  VastaaPoista