tiistai 16. helmikuuta 2010

Tänään vierailulla... Närhi :)

Tänään kotiin tullessani pihassa kävi melkoinen tirskutus. Talitiaisia oli suuri parvi ja ne näyttivät nauraa tirskuvan jollekin kovasti. Parvi lennähteli puusta toiseen ja aina välillä ne lehahtivat siihen omenapuuhun jossa edelleenkin on niitä omenia ja jossa tilhet viime viikolla vierailivat.

Tinttiparvesta poikkeava räksytys kiinnitti huomioni ja näin yksinäisen Närhen herkuttelevan omenilla samalla kun se säksätti naureskeleville tinteille äkäiseen sävyyn.

Katselin sitä (ihastuneena jälleen kun minusta sekin on niin nätti) kunnes se sai tarpeekseen ja edelleen samaa säksätystä pitäen lensi pois.Tämän kaunokaisen kuva löytyi TÄÄLTÄ

4 kommenttia:

 1. Tuo sininen väri tekee siitä helposti tunnistettavan. Meilläkin oon noita joskus nähnyt, en kyllä valitettavasti pariin viime vuoteen.

  VastaaPoista
 2. Meidän tontilla närhiä näkee paljon, jopa haitaksi asti käyvät lintujen ruokintapaikalla. Hätyyttelevät tiaiset ja muut pikkulinnut pois. Kaunis lintu sinänsä.

  VastaaPoista
 3. Meillä vierailee säännöllisesti kolmen närhen perhe(?).En väsy katselemaan niiden tullessa rohmuamaan pähkinöitä,ovat ne niin kauniita lintuja.Äänihän ei sitten ihan niin suloinen ole:).

  VastaaPoista
 4. Närhet on tosiaan kauniita ja ihan niinkuin joutsenetkin, laulavat ihan omalla äänellään. :)

  Ruokintapaikalla en ole nähnyt sen käyvän, vain omenia on syönyt.

  VastaaPoista