perjantai 17. elokuuta 2012

Sikurinkukka...

... on tämä taivaansininen kaunokainen. Kylvin toissakesänä sikuria ihan vaan kukkien takia, kun kuvassa olin niitä nähnyt. Ensimmäisenä kesänä ne eivät tietenkään kukkineet, ja taimet jäivät pieniksi. Talven aikana sitten myyrät söivät suihinsa lähes kaikki, vain kaksi voikukanlehtiruusukkeen näköistä tupsasta jäi vinoon roikkumaan penkin reunalle. Jostain syystä mulla oli mielikuva että nämä kasvaisivat noin 70cm korkeiksi mutta pah, reilusti yli 160cm pitkiä roikaleita ne nyt on. Ihan vinossa ja väännyksissä kun en ajoissa niitä tajunnut tukea. Uusi siemenpussi odottelee tuolla kylvämistä, on nää niin kauniita kukkia, syödä en niitä juuria aio. :)


Salaattia kylvin kasvihuoneeseen laatikoihin. Sekoitus valkosipulista ja tummasta basilikasta muodostui vahingossa. Koska valkosipulinkynnet näyttivät siltä ettei niistä mitään tule, ripsuttelin samaan laatikkoon basilikan siemeniä. Kynnet jätin mullan alle muuten vaan ja kas, tuoksuva maustesekoitus oli valmis kun sitten kumpikin lähti kasvamaan.
Ihan tietoisesti sekoituksia onkin nyt tarjoitus tehdä jatkossa. Nämä on kiva kantaa keittiöön suoraan ja pysyvät tuoreina kunnes käytetään. Etanat on syöneet niin monet salaatit, että en enää avomaalle niitä edes yritä laittaa. Laatikko kerrallaan keittiöön, hyvä systeemi. :)


Viime vuonna pistokkaista laittamani laventelit on nyt näin kauniita.
Muutama pikkuinen kukkakin jo tuli niihin.


Niput kauniisti kuivumaan...


... ja ylimääräisistä voi sipaista vaikka tuoksuvan kranssin koristeeksi. :)

3 kommenttia:

 1. Pitääpä pistää "korvan taakse" tuo sikuri, josko ensikeväänä laittaisin minäkin...:)

  VastaaPoista
 2. Hieno kranssi ja kivan näköinen sikuri :)

  VastaaPoista
 3. Irmastina, sikurin kylvän jo nyt syksyllä ja toivon että ehtii kunnon taimelle ennen pakkasia.

  Katja, ei tarvi lähteä pihaa kauemmaksi tarpeita etsimään, kransseja voi tehdä vaikkas mistä. :)

  VastaaPoista