maanantai 27. elokuuta 2012

Kasvihuone kukkii

Joku saattaa muistaa että viime vuoden keväällä laitoin pelakuiden pistokkaita juurtumaan tarkoituksena kasvattaa niistä rungollisia.
Tässä niistä kaksi. Näyttää siltä että jos tahtoo niiden myös kasvavan, ei kannata antaa tehdä kukkia. Punaisen kukinto on noin 15cm halkaisijaltaan ja siihen sen voimat on sitten menneetkin. Vaaleanpunainen mädännytti latvan, mutta teki uuden ja siitä tuli vähän vino juurestaan. Kaksi muuta on kasvaneet paremmin, niistä laitan kuvat myöhemmin kun saan ne kuvattua.
 

 
Pähkinäsekoituksesta nappaamani pähkinä selvisi talvesta ja on nyt terhakka pikkuinen puu. Sitä on kirvat kurittaneet moneen kertaan, mutta se vaan sinnittelee. :)

 
Varsinainen ilon aihe on tässä, keltainen pelargonia. Ensimmäisen kesän ja talven se jurotti vaaksan mittaisena riukuna, nyt se on sopusuhtainen pieni kaunokainen.
 
 
Taustalla lehtikaktukset kesähtimässä kasvihuoneessa myös. Kaikki, isosta pienimpään on vahvistuneet ja kasvaneet kesän aikana kovasti. Saa nähdä kuinka kukkia sitten jaksavat.

 
Enkelinpasuuna on viettänyt siellä myös kesänsä. Kovin suureksi se ei jostain syystä nyt kasvanut ja on jo alkanut kellastuttaa lehtiää. Olisikohan muutama kylmä yö sitä jo säikäyttänyt.

 
Tuolla kulmassa pilkistää mun Steviat. Ne kasvavat hyvin ja pitäisikin laittaa jo osa ainakin niistä kuivumaan. Toivon että saan ainakin yhden niistä säilymään ensi kevääseen.


5 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun kasvihuoneessa vielä kukkii!
  Enkelipasuunani ei ole vielä kukkinut tänä vuonna.
  Minulla on tummanpunainen ruusupelargonia, jonka olen aikoinaan Annalasta hommannut. Se on luonnostaan yhtä pitkää vartta kasvattava. Taitavat nuo pelargoniat jokainen omata erilaisen kasvutavan ja erivärisiä kukkia.
  Minusta tuo sinun keltainen pelargonia näyttää kuvassa valkoiselta.

  VastaaPoista
 2. Irene, se on niin haalean keltainen että voisi luulla valkoiseksi jos ei olisi valkoista johon verrata. :)
  Yksi rungollisista pelakuistani on juuri ruusupelakuu. siitä on tulossa nätti pieni "puu".

  VastaaPoista
 3. Ihana pasuunakukka! Tulee mieleen etelänreissu...
  Ja kauniita pelakuita! Tuollaiseen hempeään vaaleanpunaiseen ihastuin keväällä mutta en tohtinut ostaa omaksi. =)

  VastaaPoista
 4. Upeita pelargonipuita ! Sinun innoittaman laitoin silloin muutaman kasvamaan itsekin : ) Laitan niistä kuvia blogiini tässä jossain vaiheessa.
  Ostin keväällä keltaisen pelakuun ja ihan kuin siihen olisi tullut punkkeja. Näytti tosi surkealta, joten se pääsi pihalle. Saa nähdä toipuuko. Taisi olla ötökkäarka lajike. Muut pelakuut on yleensä onneksi ötökkävapaita ; )
  Mukavaa viikon jatkoa !

  VastaaPoista
 5. Una, jos ensi keväänä mun omat on hengissä niin saat niitä vaaleanpunaisia.

  Sari, kiitos vaan, mutta ei nää upeita ole :))) Mutta ehkä joskus kun ne kasvaa ja vahvistuu.

  VastaaPoista