keskiviikko 29. elokuuta 2012

Natura Garden :)

Natura Garden tuo maahan kaikenlaista puutarhassa tarpeellista tavaraa. Huomasithan sivupalkissa olevan linkin heidän sivuilleen? Kilpailu on voimassa vielä hetken ja jos pidät kiirettä, ehdit siihen osallistua.
 
Mie ite suunnittelen Puutarhaani pala kerrallaan ja fiilispohjalta. Valmista suunnitelmaa koko ihanuudelle en ole koskaan tehnyt, eikä se meillä toimisikaan.
Linkityksestä kiitoksena sain Natura Gardenista tuotepaketin jossa oli....

 
... vaikka mitä! :)
 
 
Roskasuojus saaviin. Hieno keksintö joka on myös erittäin tarpeellinen. Reunassa on lyijynauha painona ja tämä estää myös lintusia putoamasta veteen. Sen lisäksi se on mielestäni vielä sieväkin.

 
Polvisuojukset! Näitä olen haikaillut monta kertaa. Nyt on taas tarvettakin kun uuden terassin lattia odottaa öljyämistä.

 
Kumista tukinauhaa hedelmäpuille. Suurta satoa ei meidän puut enää tarvitse kantaa, eläkkeellä kun jo ovat, mutta tällä saan lempeästi sidottua omenapuun juurella kasvavan Pohjantähti köynnösruusun runkoon kiinni. Ruusun pisimmät versot kukkivat puussa liki 3m korkeudessa. :)

 
Turveruukkuja. Vielä olisi jonkun verran kylvöhommia minulla. Turveruukun laitan sitten suoraan penkkiin. Näin näen mitä ja mihin olen kylvänyt. Muuten ei seuraavana keväänä ole aavistustakaan mitä missäkin kasvaa.

 
Kunnon työkalut on ehdottomat, teit sitten remonttia tai puutarhahommia.
Hyvällä haralla on käyttöä vielä syksyllä ennenkuin pääsen sipuleita istuttamaan ja nyt sen voin tehdä tätä pientä istutuskauhaa apuna käyttäen. Ööö, en olekaan varma onko se sen oikea nimi, mutta varmaan ymmärrätte mitä tarkoitan. Uuden ihanaisen kastelu"pistoolin" asennan keväällä puutarhaletkuun. Tänä vuonna sitä ei enää tarvita, kun vettä tulee enemmän ja vähemmän joka päivä.

 
Hyvien työvälineiden lisäksi tarvitaan myös Suunnitelma.
Vaikka varsin "fiilispohjalta" teenkin näitä puutarhahommia, sipulien paikat suunnittelen kukinta-aikojen ja korkeuksien perusteella tarkasti. Näppärä tapa on napsia kuvastosta kuvat talteen niistä joita on tilannut, sillä ellen niin tee, en taaskaan tiedä mitä mihinkin olen laittanut kun seuraavana keväänä alkavat kukkien nupit näkyä. :)
 
 

3 kommenttia:

 1. Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty... näinhän sanotaan ; )
  Minua täällä vähän hymyilyttää, sillä itse teen aina ihan toisin kuin muille neuvon. Eli hankin erikoisia tai upean värisisten kukkien sipuleita "kokeeksi", ja sitten kiireellä mietin pihalla, mihin ne laitan. Ja joka ikinen kevät ihmettelen jotain outoa alkua ihan hassussa paikkaa, hih ; )

  VastaaPoista
 2. Harmittaa kun en hoksannut tuota kilpailua ajoissa, taisin päivällä myöhästyä. Sinunki blogi on niin kaunis, ihania juttuja ja muutenkin mielenkiintoinen...siksipä sulle on tunnustus mun blogissani, jos otat vastaan. :)

  VastaaPoista
 3. Tunnustus myös minulta, blogisi on tosi mukava!

  VastaaPoista