sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Vappuviikon puuhasteluja

Vappuviikolla oli lämmintä ja niinpä meillä puuhasteltiinkin maalla, vedessä ja ilmassa.
Lampi tyhjennettiin ja pestiin sekä kukkamaan pikkuinen suihkulähde. Nyt niissä pulputtaa suihkut taas iloisesti. Pihapiirin linnut käyvät juomassa pienemmäss ja tietenkin pilkuttavat sen kivet. Fiksuja lintuja kun ovat, etenkin nuo Naakat, niin toivon heidän ymmärtävän vihjeen ja siirtyvän vähän sivummalle plörtsimään.Tässä on valmistumassa tuulensuoja aroille ruusuilleni ja Ruusutarhan vanha keinu nököttää odottaen kunnostusta. Sekin löytyi osina varastosta. Olen sen jo puhdistanut ja maalannut. Pohjaverkon leikkasin pois kun se oli jo ihan hapero ja uudet kankaat odottelevat että ompelukone pörähtää käyntiin.

Esikasvatukseen istutin ihania vaaleanpunaisia liljoja, pari pionia, jätti- ja mustavadelmia. Niille pystytin pienen muovihuoneen jonka ostin ihan ekana kesänä täällä. Kynttilälyhtyihin muutti tuikkujen sijaan pikkuisia lintuja sammalpesiinsä.

Tässä hurjapäämieheni ystävä purkamassa viimeisiä antennin osia murtuneesta mastosta. En voi kuin ihmetellä näiden miesten rohkeutta... vai onko se sittenkin itsesuojeluvaiston puutetta..? Minä varmuuden vuoksi keräsin mielessäni valtavan enkelijoukon heitä suojelemaan ja kannattelemaan. Hyvin meni kaikki ja sain hurjikset ehjinä iltapäivällä ruokapöytään. :)
Klikkamaalla saat kuvat suuremmiksi. :)

5 kommenttia:

 1. Hurjan korkealla kiipeilee mies, glups, korkeanpaikan kammoisena en itse kyllä menisi!
  Lammikossa vesi solisee ihanasti, melkein kuulen sen äänen tänne :)

  VastaaPoista
 2. Kivet ovat kieltämättä kauniimpia, kun niissä ei ole linnunkakkaa. Olipa hyvä idea laittaa kieltomerkki! Onhan naakat ihan fiksuja lintuja, joten ehkä tuo tepsii!

  VastaaPoista
 3. Tänään seurasin salaa kuistin ikkunasta kun kaksi naakkaa pyrähti paikalle. Toinen meni suosiolla pienelle juoma-altaalle mutta toinen tähän suihkulahteelle.
  Se hörppäsi muutaman kerran ja lennähti sitten kaverinsa vierelle perennapenkin reunukselle. Siinä ne sitten pyyhkivät nokkansa molemmin puolin, niinkuin tekevät joka kerta juotuaan. Ei ole kikkareita kivetyksellä näkynyt. ;D

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo kakkimiskieltokyltti :D Saanko lainata ideaa tulevaan pihaamme? Meillä alkaa tohina toivottavasti ensi perjantaina jos kaivinkone vain ilmestyy. Pitää saada tämä oma flunssa podettua sitä ennen niin jaksaa kärräillä soraa, multaa, hiekkaa sepeliä ja istutella ihanaisia kasveja! :) Sitten ehkä bloginikin virkoaa ja näytän kuvia aikaansaannoksista. Hyvää kevättä, ystäväni <3

  VastaaPoista
 5. Ihana kuulla sinusta pikku äityli! Saat toki lainata ideaa. :)
  Olen tehnyt laminoituja nimikylttejä ruusuilleni ja kaikille kylvöksilleni kurpitsoista ja orvokeista alkaen pitkin kevättä kun olen malttamattomana odotellut puutarhatöihin pääsyä. :)

  VastaaPoista