perjantai 8. lokakuuta 2010

Miten niin Suomen kesä on lyhyt...?


Vihdoinkin sain itsestäni irti lähteä kuvaamaan puutarhaa. Kiertelin eilen ympäriinsä katselemassa mitä kukkivaa sieltä vielä löytyisi, onhan jo lokakuuta eletty viikon verran. Ja löytyihän sieltä. :)

Ensimmäiset kukat avautuivat huhtikuussa eli kukintaa on kestänyt noin seitsemän kuukautta. Ellei lumi sada maahan ihan kohta, riittää kukkia vielä pitkälle eteenpäin. Orvokit ovat suorastaan riehaantuneet kukkimaan ja noin triljoona siemenistä itänyttä pikkuruista taimea jää odottelemaan ensi kesää.
Tässä ei edes ole kaikki kukassa olevat, sään salliessa kuvaan huomenna loput.

Vaikka kesää ei ehkä ole enää jäljellä, ei se ole vielä kokonaan kadonnutkaan...
Kesä on mielentila... eikös vain? :)

9 kommenttia:

 1. Ähh...vähän kateellisena täällä kattelen sun hienoa kollaasiasia...kukkiiko nuo kaikki vielä, ei kai...? Mullakin on orvokkeja tosi paljon varsinkin etupihalla, köynnösruusu kukkii kuin viimeistäpäivää, daaliat on jo kupsahtaneet ja huomenna tempaisen juurakot maasta. Mulla rupeaa olemaan jo syyshommat sitä myöden selvää, en jaksa kyllä enää kompostia tyhjentää, vaikka olis kyllä kannattanut, keväällä sitten kun sulaa, tarviihan sitä multaa silloinkin.
  Paranemisia sulle ja hyvää viikonloppua, minä menen huomenna armaani kanssa silakkamarkkinoille.

  VastaaPoista
 2. Kyllä vain kukkii, kaikki kuvat on eiliseltä.
  Mukavaa markkinamatkaa! :)

  VastaaPoista
 3. Tuija,sä asut kesämaassa:).Ihania kukkia,harppaus takaisin menneeseen kesään!Siltä tuntuu,kun itse kahlasin illan pudonneissa lehdissä ja kanttailin perennapenkkejä ja syksy oli niin vahvasti läsnä.Niinku laskeskelit,ei se talvi niin valtavan pitkä olekaan,ihan tervetullut lepotauko.Raikkaita syyspäiviä kesämaahasi:)

  VastaaPoista
 4. Tiina :) Kesämaa, aikas ihana sana ja ajatus! :) Ihanaa ja aurinkoista syksyä sinulle myös!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia - samoja kukkia täydessä kukassa löytyy meitinkin pihalta : ) Tuntuu että nuo kosteat viileät ilmat on saanut kukat suorastaan villiintymään. Täytyy vaan toivoa että tuosta kukkapaljoudesta saisi nauttia vielä pitkään - lunta en kaipaisi kuin vasta joulukuussa : )

  Mukavaa viikonloppua Sinulle

  T. Erjuska

  VastaaPoista
 6. Ei voi olla tosi,että pihallasi on vielä näin kauniita kesän jälkiä. Meillä on paremminkin myöhäissyksy, ei kovin montaa ole sellaista,jotka olisivat 6 asteen yöpakkasilta säästyneet... Mutta kerrassan hienoja kollaaseja, ihania :)

  VastaaPoista
 7. Aika kesäistä tunnelmaa löytyy vielä puutarhastasi :)

  Ihania kollaaseja!

  Hyvää viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
 8. Vau mikä kukkarunsaus on vielä pihallasi. Meillä ei enää kovin monta kukkijaa löydy, punahatut ja purppurapunalatvat, sekä orvokit alkavat olla ainoita.

  VastaaPoista
 9. Ei oo tosi, että sulla on vielä noin paljon kukkijoita pihalla! Meillä ei ole enää paljoa mitään, muutama orvokki, leimukukka, salkoruusu ja helmipihlajassa valkeat marjat... Kukkapenkkien laittoa, perennojen istutusta ja pihan haravointia, sitä on tiedossa vielä ennen lumen tuloa. Syksyterveisin Eeviregina

  VastaaPoista