perjantai 17. huhtikuuta 2009

Kasvihuoneen kuulumisia

Sain pari päivää sitten häkellyttävän kauniin kirjeen meiliboxiini eräältä blogini lukijalta. Kiitos siitä. :)
Hän oli lukenut täältä mm. kasvihuoneeni viimekeväisistä siirtosuunnitelmista ja halusi kuulla mitä sille kuuluu nyt. Lupasin viime keväänä jo laittaa kuvan uudesta paikasta... no, parempi myöhään kuin ei ollenkaan.
Siispä tässä päivitystä sen kuulumisiin.

Yhdessä Ahkerien Apulaisteni kanssa ryhdyttiin siis siirtohommiin. Kehikko heilui ja huojui ja välillä meinasi jo usko onnistumiseen mennä, sillä se olikin tosi painava siirtää sillä vaikka varsinainen kehikko onkin putkea ja rimaa, on siihen tehty alareunaan puusta "perustus".
Lopulta kuitenkin saatiin oikealle paikalleen ja laitettiin uudet muovit ympärille.

Tässä taimet toukokuussa vielä hallaharsoilla hunnutettuina.

Uusi sijoituspaikka osoittautui liian varjoisaksi kun puihin tuli lehdet ja mm. tomaatit kärsivät valon puutteesta. Niinpä tomaatit ja yrtit muuttivat lämpimälle saunan seinustalle ja sisäkukat valloittivat kasvihuoneen.

Kiinanruusut, apostolinmiekat, kaktukset ja orgideat *kesähtimässä*.


Entinen kasvimaa on tässä kasvihuoneen takana. Niinkuin kuvasta näkyy, se on *entinen* sillä väliaikaissijoituksessa olleet perennat ja maa-artisokat on valloittaneet sen ihan tyystin. Uuden kasvimaan tein vanhalle kasvihuoneen pohjalle.
Eilen korjattiin menneen talven tuhot ja uusittiin katto jälleen. Tänä vuonna tomaatit kasvavat muualla ja *kukkahommelit*, ruukutukset ja koulimiset jatkuvat siellä. Tällä hetkellä pikkutaimet asustavat kuistilla josta saan ne tarpeen vaatiessa nopeasti sisälle lämpimään.2 kommenttia:

  1. Harmi että siirto oli niin työläs ja varsinkin se ettet enää voi käyttää huonetta alkuperäiseen tarkoitukseen. Mutta sisäkukat kyllä varmaankin kiittävät mahdollisuudesta ulkoilla ilman että aurinko polttaa, tuuli repii tai sade piiskaa riekaleiksi. Toivottavasti tulee hyvä kesä, vaikka tämän Pohjois-Karjalan kevät on ilmeisesti unohtanut, sen verran paljon on lunta satanut viime päivinä.

    VastaaPoista
  2. Tännehän pitää tulla ajan kanssa tutkimusmatkalle!

    VastaaPoista