maanantai 13. huhtikuuta 2009

Terveisiä maalta! :)Kaksi päivää on oltu "metsähommissa" tuolla meidän pikkuruisella maatilkulla.
Ensimmäisenä päivänä katkesi moottorisahasta naru heti ensi nykäisyllä, joten päivä kuluikin leppoisasti kuivia rankoja keräten ja poltellen.
Eilen sitten päästiin varsinaisiin töihin käsiksi. Mies kaatoi kuivuneita ja/tai latvastaan lahonneita puita ja pätki ne sitten ja minä heikompana raahailin oksia kasoihin.
Vaikka kiireettömästi touhuiltiin ja välillä istuskeltiin paistamassa makkaraa ja bongailemassa lintuja, oli kotiin tullessa voimat aika vähissä. Hyvin kuitenkin edistyi sekin projekti, loppuahan siihen ei näy varmasti vielä moneen kesään.

Yli lensi kahdeksan Joutsenta aika matalalla. Ihania ne on vaikka äänensä onkin varsin persoonallinen. Hanhipariskunta mennä hookoili peräkanaa myös ja Taivaanvuohi lenteli moneen kertaan kumppania haikaillen edestakaisin.
Melkein viereen tuli Punarinta istuskelemaan ja Käpytikka tarkasteli tontin puita että vieläkö olisi kaadettavia.
Kerrassaan huumaavaa oli se pienten ja vähän isompienkin lintujen laulanta metsikön reunassa. Kyyhkynen kujerteli siellä ja olin kuulevinan Huuhkajankin muutaman kerran huhuilevan.

Ihan lähipuuhun istahti lintu joka yksinkertaisesti toisteli että "hyyiii, hyiii.." En sitä tunnistanut mutta mieheni sanoi sen olevan Ronkeli.
Hyyyiiii, en syö... lauloi lintu... tai ehkä se paheksui sitä että niin monta puuta oli laitettu nurin.
Piirroskuvat olen skannannut vanhasta koulun luonnontiedon kirjasta joskus kauan sitten. Valitettavasti kirjaa ei minulla enää ole, eikä muistikuvaa sen nimestä tai tekijöistä.

2 kommenttia:

  1. Olisiko pähkinänakkeli, joka on ronkeli.

    VastaaPoista
  2. En nähnyt lintua niin että voisin kuvailla sitä. Entisessä kodissa Pähkinänakkeli vieraili usein sembramännyn käpyjä syömässä mutta en koskaan kuullut sen laulavan.

    VastaaPoista