tiistai 14. huhtikuuta 2009

Kukkamaa

Yksi viime kesän isoimmista projekteista oli sisäänkäynnin viereen perustettu kukkamaa. Siinä kohtaa oli aikaisemmin vain huonosti kasvavaa nurmea.


Kesän aikana kasvu pääsi hyvään vauhtiin ja heinäkuussa näky oli jo tämän kaltainen. Kaikki perennat oli joko omasta takaa eli siirsin muista penkeistä, tai sitten kasvatin siemenestä. Ainoastaan vähän orvokkeja ostin alkukesää kukittamaan ja kolme kärhöä.

Vasta muutama päivä sitten juteltiin Miehen kanssa siitä ettei tänä kesänä aloiteta yhtään uutta hommaa. Taisi aurinko tehdä tepposet kuitenkin kun tänään pihalla kävellessä Mies sanoi että tekee sisääntulopihaan samanlaisen kukkamaan kuin tämä ja laajentaa nurmikkoa monta monituista neliötä.
No huh, huh. Aika homma, sillä siinä on hirveän kova maa, ajotienkohta nimittäin.
Vaan mikäpä minä olen toisen luovuutta kahlehtimaan...
*viheltelee viattomana silmiään pyöritellen*. :)

Siirrettäviä ja jaettavia perennoita riittää edelleenkin ja kasa siemenpusseja odottelee maahan pääsyä, joten materiaalista ei ole pulaa.

6 kommenttia:

 1. Kyllä niitä projekteja taitaa löytyä joka kesälle, vaikka talvella oliskin muita suunnitelmia;)
  Mulla niitä on ensi kesäksikin niin monta, että mietin jo mitä niistä voisi siirtää tuleviin vuosiin.

  VastaaPoista
 2. Semmosii myö ollaa.. ja saahaan ollakin. :)

  VastaaPoista
 3. Ison projektin olette tehneet ja lopputulos on hieno. Kasvit on niin isoja ja reheviä ettei uskoisi ihan tuoreeksi kukkapenkiksi, mutta hyvällä hoidolla ovat varmasti kasvaneet.
  Pientä puuhaa pitää aina olla :)
  Ja kiva jos yhdessä teette.

  VastaaPoista
 4. Hei Jossu. Viime kesä oli otollinen perennoille vaikkei oikein lämmintä ollutkaan ja kastelulaite jaksoi kastella tarpeeksi. :)Yhdessä on kyllä kiva näitä puuhailla, niin remonttia kuin puutarhatöitäkin, en yksin pystyisi raskaita hommia tekemäänkään. Onneksemme kaivuutöihin ollaan saanut apua. IsoPoika ja hänen kaverinsa ovat pientä palkkaa vastaan innokkaasti kaivelleet kaiken mitä olen pyytänyt. :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kesäkuvia ja niin kaunis pihan sinulla - ja ihana mies, kun jo suunnittelee uutta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Inkivääri, ihana on minunkin mielestäni... niin Mies kuin puutarhakin.
  En aina oikein tahdo suunnitelmien vauhdissa pysyä, semmoinen ideanikkari tää Mies täällä on. :)

  VastaaPoista