lauantai 15. maaliskuuta 2014

Tulppaanien lumo

Uusia tulppaanilajikkeita kukki viime keväänä aika monta. Saa nähdä moniko niistä selvisi talvesta joka on ollut poikkeuksellinen. 
Syksyllä sipuleita laitoin vain laatikoihin, niille kävi sitten köpelösti eli vesi täytti ne, enkä saanut niitä kuivumaan. Nyt olenkin tyhjennellyt seitsemän karmealle haisevaa laatikkoa ja harmittaa vähän vietävästi.


Nämä kaunokaiset hehkuivat kasvimaan reunassa jo toukokuun alkupäivinä. Olin sinne tyhjentänyt yhden tulppaani/narsissiruukun edellisenä syksynä, ja ne jatkoivat elämäänsä vaikkei edes multaa ollut niillä peitteenään. :)

 Samaan aikaa tuomien kanssa kukassa oli paljon tulppaaneja, kuvat otettu 15.5.2013. Tuossa keskellä joistakin sipuleista tuli ihan miniatyyri kukkia. Mahtoiko jokin virus olla syynä kun muualla ei sellaisia näkynyt?Nämä oli herkkuja. Yhdessä varressa saattoi olla viisi-kuusi kukkaa!


Ja aina mukana puuhissa: Hilma, The Cat :)

4 kommenttia:

 1. Kauniita tulppaaneja. Syksyllä aina miettii, jaksaako niitä sipuleita sinne multaan kaivaa, mutta keväällä harmittelee, kun ei kaivellut enemmänkin. Mutta mikäs tulppaani tuossa viimeisessä kuvassa on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitatko punavalkoista vai mustavalkoista kaunokaista? :)

   Poista
 2. Aah mitä kaunottaria!! Onneksi tuo aika on vielä edessä päin<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se onneksi on. Aikaisin keväällä on hyvä jo miettiä syksyn sipulihankintoja kun hyvin näkee missä on tilaa, ja mihin tarvittaisiin väriä.

   Poista