tiistai 7. toukokuuta 2013

Mitähän sitä tekisi ensin...


... kun tekemistä on niin paljon, ettei saa tehdyksi mitään? Silloin pitää keittää kahvia ja mukin kanssa istua hiljaa paikoillaan hetki. Ottaa sitten kynää ja paperia ja tehdä LISTA.  Tärkeysjärjestykseen, vai pitäisikö sanoa kiireellisyysjärjestykseen, asioiden laittaminen listaamalla auttaa jo paljon. Ja kun sitten alkaa niitä hommia toimittamaan, on varsin muikeeta vetää viiva tehdyn työn yli.
Kuvia menneiltä kesiltä.
Se että istahtaa koneelle, on huono juttu. Siinä sitten selaa ja selaa, muistelee ja huokailee kuviensa kanssa ja välillä tsekkaa fasebuukin kuulumiset ja kohta onkin kolme tuntia kulunut, eikä mikään ole edistynyt yhtään mihinkään. Aina voi lohduttautua sillä, että onhan se päivä huomennakin... niinkuin mie tein tänään juostuani ensin tuntitolkulla puutarhamyymälöissä... sen koneella istumisen jälkeen siis. Nyt odottaa istuttamista hirmuinen määrä kukkia ja sipuleitä, siemeniäkin kylvettäväksi tuli taas hankittua. Niistä kerron sitten huomenna... tai joku toinen päivä. :)
 
 

10 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä niin totta, että koneelle unohtuu tunneiksi, ja jos lähtee selailemaan nettipuutarhakauppoja niin aika menee siivillä. Ja joskus rahatkin. Oon nyt jäämässä vuorottelulle, niin yritän hillitä itseni. Aikalukko tietsikalle ? :) Ainakin kesän ajaksi. Tuon listan laatiminenkin olisi ihan OK, jos ei vaan aiheuta stressin poikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalukko olisi varmaan hyvä, tai ainakin munakello johon ajastaisi suunnitellusti koneaikaa. :) Listojen tekoa olen harrastanut aina ja se kyllä toimii aiheuttamatta stressiä. Kun joskus tuntuu ettei ole saanut aikaiseksi mitään, ja lista selvästi osoittaa että olet tehnyt jo paljonkin, piristää mieltä kummasti ja auttaa hallitsemaan kaaosta nupissa.;)

   Poista
 2. Hihii, listoja laadittu täälläkin. Ja ne on pitkiä :) mutta haaveita pitää olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveita saa ja pitääkin olla. Sehän se auttaa talven yli ja on lähes puolet tästä puutarhanhoidon ihanuudesta! :)

   Poista
 3. Hyvä on välillä istahtaa konelle ja haaveilla. Jos ei pidä välipäiviä ei oikein tahdo saada tuota listaa tehdyksi.
  Ihanat orvokit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, välipäivät on hyvät niin kauan kun haaveilee VAIN välipäivinä, eikä niin päin että TEKEE ihan oikeesti jotain vain silloin tällöin. :D
   Ostin orvokkeja taas muutaman lisää kun löysin niin erikoisen ja kauniin värisiä.

   Poista
  2. Ei siis nämä kuvissa olevat orvokit, ne uudet on vielä kassissa terassilla. :)

   Poista
 4. Kuulostipa kovsti tutulta tuo postauksesi alku! Listaa piti tehdä täälläkin :) Mulla menee koneella paljon aikaa ihan jo senkin vuoksi, että se on välillä niin hitsin hidas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin justiinsa, ei me muuten oltais täs niin kauaa mutta kun kone on NIIN hidas. ;)

   Poista
 5. Tässä minäkin vaan istun koneella, vaikka ulkona olisi vaikka mitä hommia kesken:)

  VastaaPoista