sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pelakuut heräilee :)


Tämän talven pelargoniat on viettäneet ikkunoilla. Ne on olleet siis valossa, vettä olen antanut hyvin, hyvin vähän ja kuihtuneita lehtiä välillä riipinyt niistä pois.
Yksi rungollinen vain on kuollut, muut jo kovaa vauhtia pukkaavat uutta vahvaa kasvua. Siirtelin niitä vielä paremmille paikoille, leikkelin hieman ja nyt ne sitten saavat kunnolla heräillä omia aikojaan. Multia en vielä niihin ole vaihtanut ja se jääkin vasta huhtikuussa tehtäväksi. Laimeaa lannoitevettä annan niille kunhan hieman auringonpaiste lisääntyy.
Yksi pikkupuista jo kasvatti kukkatertunkin. Tiedän että se pitäisi katkaista, mutta en raaski. Antaa sen iloita uudesta keväästä ja kukkia jos tahtoo jo nyt. :)
 
Keskimmäisessä kuvassa talvehtinut verenpisara. Kaksi ainoastaan jaksoi talven yli, ne jotka olin laittanut myöhemmin kesällä pistokkaista, keväällä laitetut kuolivat kaikki.

4 kommenttia:

 1. Minä vaihdoin jo mullat pelakuihin...hättäinen, kun olen..:)

  VastaaPoista
 2. Kävin justiinsa itsekin hakemassa pelargonit anoppiehdokkaan hillokellarista :)

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan talvettanut mintään, kun ei ole riittävän viileää paikkaa. Eipä sitä oikein kukannuppuja raaski katkoa..

  VastaaPoista
 4. Menin myös jo laittamaan uutta multaa alle kun pukkasivat uutta lehteä niin kovasti. Murehdin kyllä samalla että hermostuukohan ne siitä nyt liikaa mutten voinut hillitä :)
  Ja vielä lisäyksenä että kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista