torstai 15. maaliskuuta 2012

Kahden kerroksen väkeäKoska ikkunalaudat alkavat jo pursuilemaan ruukkuista, joutuvat jotkut jo majailemaan kahdessa kerroksessa. Varmaan muistatte kuinka jouluamaryllikseni alkoivat mädättää sipuleitaan, ja jouduin ne kuorimaan ja kukittamaan ilkosillaan. Nyt niihin viimein on tullut uusi ruskea kuori ja kaikki jotenkuten hengissä. Istutin ne uusiin multiin ja odottelen lehtien kasvua. Osa niista kasvatteli lehdet jo vaikkeivat olleet edes mullassa. Sitkeitä ne on, hirmuttoman sitkeitä. Kesällä ne pääsevät ulos voimistumaan kasvihuoneen terassille niinkuin Tyyne Ryllis viime vuonna.


Ensimmäiset siemenhankinnat ovat tässä. Yrttejä, yrttejä, yrttejä ja ihan pikkuisen kukkasia. :)
Osasta kasvimaata tulee siis Ryytimaa. Jotain sinne jo viime kesänä istutinkin, ja nyt sitten jatkoa seuraa. Mm. monia erilaisia basilikoja, minttua, Karhunlaukkaa ja sitten muutamia lääkeyrttejä. Niitä kasvatan kauniiden kukkien ja mielenkiinnon vuoksi muuten vaan, lääkitsemään en aio niillä ketään ryhtyä. Yrtteihin valitsin semmosia jotka houkuttelevat perhosia ja pörriäisiä. Marjatarhaa ja Hedelmätarhaa ajatellen nimittäin. Steviaa vielä harkitsen, kovasti tekisi mieli sitäkin kasvattaa (ja tää "harkinta" on ihan vaan itsepetosta, kyllä mie niitä tilaan kuitenkin).


Puutarhaa peittää vielä huisin paksu lumikerros, ja selvästi ilmassa tuoksuu jo kevät. Tänään aurinko paistaa ihan täpöillä, kuvauspäivänä, pari päivää sitten, oli pilvistä. Siltikin luminen puutarha näyttää minusta kauniilta.

Tarinan Tyynestä voit lukea postauksesta

11 kommenttia:

 1. Minä tilasin steviaa;) Saas nähdä kuin sen kasvatuksen kanssa käy?

  VastaaPoista
 2. Amalia :) tilasitko siemenet vai taimet? Mie meinasin nimittäin tilata molempia... :)

  VastaaPoista
 3. No jopa notkuu hyllyt.Ja kinokset ulkona. Tässä kohtaa tuntuu aina, että, kevät tulee liian hitaasti. Mie aion kanssa ostaa stevian siemeniä

  VastaaPoista
 4. Teilläkin kasvetaan kahdessa kerroksessa;)
  Ulkona on kyllä tosiaan jo kovasti kevään tuntua, kaikki lumet on lähtenyt katolta ja tuo lumihankikin tuntuu vähän vajoavan.

  VastaaPoista
 5. Kyllä amaryllikset on käsittämättömän sitkeitä !
  Näin torimyyjällämme tosi hyvinvoivia amarylliksiä, siis vanhoista sipuleista kasvatettuja. Olin ihan ihmeissäni, sillä sipulit olivat tosi isoja ja niissä oli kunnon sivusipulejakin ! Laitan niistä juttua blogiini, jos saan juteltua hänen kansaan vähän rauhallisemmassa hetkessä... ja kun kamera on mukana ; )

  VastaaPoista
 6. Minäkin tilasin stevian taimia,kiinnostaa kovasti.Ja yrttien siemeniä olen ostanut niinkuin sinäkin,kenties osa tulee ruukkuihin tuohon paahteiselle etupatiolle ja osa sit yrttimaahan.Kasvihuoneenne on tosi ihana<3
  Blogissani on sinulle jotain pientä,käypä vilkaisemassa:)

  VastaaPoista
 7. No niinpä tietenkin - kerroksia vain lisää!
  Miten en tuota konstia muistanutkaan kun huolehdin kuinka saan taas kaikki taimet valoon.
  Kunhan vielä malttaisi kylvöjen kanssa, petuniat ja tomaatit ovat taimella mutta muiden kanssa vielä odottelen.

  VastaaPoista
 8. Kovin on runsaan näköistä siellä kasvatuspöydillä.
  Noin paljon ruusujakin kukassa.
  Minun siementilaus saapui eilen. Viikonloppuna on sitten kylvöhommia tiedossa.

  VastaaPoista
 9. Hei Tuija, minulla on sinulle jotakin blogissani.

  VastaaPoista