tiistai 13. maaliskuuta 2012

On se jo selvästi kevät :)

Tällä kertaa tää täällä on hurmaantunut pikkuruusuista. Sain ilmaiseksi jo vähän ryytyneitä tummanpunaisia runkoruusuja ja miniruusuja kaksin kappalein paikallisesta  Lidlistä ja nimipäivänäni vielä yhden tumman oranssin. Siitä se siten lähti ja piti ostaa vielä kolme eriväristä ihan ite.


Ruusuja on nyt sitten vähän siellä täällä.Ihania ne on, ei siitä pääse mihinkään. Kun ne alkoivat näyttää kärsineiltä, leikkelin kukkineita oksia lyhyemmiksi ja laitoin toipumaan kasviakvaarioon. Nyt niissä näkyy jo uutta pirteää kasvua ja nupun alkuja!
Akvaario onkin jo ihan täynnänsä pelakuiden kasvettua jo varsin suuriksi. Tänään pitäisi ottaa ne sieltä pois ja istuttaa suurempiin astioihin. Akvaarioonhan oli tarkoitus alunperin laittaa taimilaatikot turvaan Hilma-kissalta. Noooo, nyt mulla on sitten toinenkin odottamassa sitä hommaa varten. .)


Joku saattaa muistaa että viime keväänä laitoin pelargonian pistokkaita kasvamaan tarkoituksena kasvattaa niistä runkopelakuita. Pari niistä kuoli talven aikana, pari kuivettui niin että juurestä lähti uusi runko kasvamaan ja kaksi niistä on kauniita ja jo aika pitkiäkin. Nipistelin niistä sivuversot pois...


... ja tässä pisin niistä typisteltynä. Vähän annan siihen vielä tulla pituutta lisää ennenkuin katkaisen latvan.


Ihanainen kevätkeiju sulattelee jo pälviä seinän vierille ja herättelee ensimmäisiä heinänkorsia auringonpaisteessa. Mie menen laittamaan ensimmäiset kylvökset multiin. Keijumaalaus taiteilija Ruth Sandersonin ja se löytyy täältä

5 kommenttia:

 1. Ihana ruusutarha! Näky lämmitti somasti, sillä meillä on ilma sakeana lumipyryä :(, mutta eikös sitä sanota, että uusi lumi on vanhan surma.

  VastaaPoista
 2. Kauniita ruusuja....ja nuo pelakuut...
  Täällä eilen ja tänään kova tuuli...tänään on satanut vettä ja räntää ja tällähetkellä tuuli ulvoo nurkissa, mutta AURINKO paistaa...:)

  VastaaPoista
 3. Ai mahoton, kuin sun pelkuut on jo hyvässä mallissa.

  VastaaPoista
 4. Ihania ruusuja<3 - eikä yhtään rikkaruohoja:) ja sun pelakuut on uljaita.

  Ihana kevät...Mukavaa ruusuntuoksuista viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista