perjantai 1. heinäkuuta 2011

Oijoi orvokkini! ♥ Osa 2.Mitä saadaan seuraavana kesänä, kun istutetaan heleän keltainen ja vaaleanpunainen suurikukkainen orvokki vierekkäin? Ihania keltaisen ja punaisen yhdistelmiä! Näissä lapsukaisissa on ylälehdet punaiset ja alalehdet keltaiset. Toisilla on tummaa väriä keskellä ja toisilla ei, kumpi on tullut äitiinsä ja kumpi isäänsä, sitä en tiedä. Valitettavasti en saanut kuvaan ihan niiden todellista väriä vaan jäivät vähän kalpeiksi. :)


Erilaiset, yllättävät risteymät ovat suloisia yllätyksiä silloin kun ne sekoavat omalla pihalla. Sen sijaan jos olet kylvänyt pussillisen siemeniä (joiden pitäisi olla keskimmäisen kuvan värisiä) hoitanut niitä helmikuusta asti ja istuttanut tarkoin miettimääsi väriyhdistelmään laatikkoon ja kun ne avautuessaan eivät olleet KUKAAN odotetun kaltainen, ensireaktio oli, "mitä hemmettiä?" :(
Niistä tuli jos minkävärisiä! Tuo musta keltanaamainen ei kuulu joukkoon, vaan se tuli mustien orvokkien siemenistä. Sain sisareltani hänen viime kesänä omistaan keräämiään siemeniä ja sinnekin oli joku keltainen päässyt livahtamaan siitepölyineen joukkoon.


Tarkoitus oli siis laittaa sitruunaperhosen keltaisia, persikan värisiä ja mustia yhteen, mutta nyt niissä laatikoissa sitten kasvaa niiden keltaisten kanssa kaikkea mahdollista.
Mitä kauemmin olen niitä katsellut, sen enempi niistä pidän. Eihän täällä Puutarhassani muutenkaan ole kaikki niin jetsulleen. :)
En olisi tieten tahtoen tuommoisia yhdistelmiä tehnyt, en tosiaankaan, mutta nyt joku kujeileva kukkakeijuni pistikin siemenet ja sävelet sekaisin, ja näistä tuli oikeastaan vallan viehättäviä. Tykkään!


Keijun piirtänyt Cicely Mary Barker


7 kommenttia:

 1. Joidenkin kukkien siemenet ovat aina yllätys. Mutta kauniita kukkia niistä tulee kuitenkin, sinullahan on nyt ihan omajalostetut orvokit!

  VastaaPoista
 2. Se on totta mutta ostosiemenistä kuvittelisi tulevn sellaisia kuin kuvassa on. :) Kauniita minunkin mielestäni nämä ovat kaikki. Olisi jännittävää kokeilla ihan täsmäjalostettuakin vaikkapa sinisestä ja keltaisesta, onnistuisiko saamaan aikaa vihreän...? hmmm.. mielenkiintoista. :o

  VastaaPoista
 3. Tosi viehättäviä ovat. Yllätysmomentti aina keväällä, minkävärisiä näistä nyt tällä kertaa tulee. Kait niitä on risteytetty niin monta kertaa, että ei tiedä enää, mitä sieltä nyt loppujen lopuksi tuleekaan.

  VastaaPoista
 4. Miekin tykkään, kovasti!
  Vaikken aina noista siemen-yllätyksistä, yhtenä kesänä kesäkurpitsan siemenet tuottivat pelkkiä koristekurpitsoita.

  Omista orvokeista tuli ihan erisävyisiä kuin pussin kuvassa, mutta kauniin sinisiä kuitenkin.

  VastaaPoista
 5. Orvokit osaavat yllättää ja taitavat olla herkkiä sekoilemaan samanhenkisten tähtisilmien kanssa ;) Kauniitahan nuo ovat, kaikki.

  Sunnuntaihalaus sinulle ystäväiseni <3

  VastaaPoista
 6. Orvokit ovat suloisia ja niin ihanasti ne aina yllättävät : )
  Ajatteles, millaisia yllätyksellisiä väriyhdistelmiä voi tulla ensi kesänä....
  Ostin muuten Daturan taimen, ne kylvämäni taimethan kuoli keväällä. Aivan uskomattoman ihana tuoksu sen kukassa. Nyt odotan uusien kukkien avautumista...

  VastaaPoista
 7. Sama täällä... Kylvin violetteja, sain keltasinisiä. Ja ne miun vaaleanpunaisena ostamani ovat muuttuneet kaikki violeteiksi... =)

  VastaaPoista