perjantai 17. kesäkuuta 2011

Kyllä näitä nyt on! :)

Kun syksy, talvi ja kevätkin olivat juuri sellaisia kuin olla pitääkin, voi puutarha hyvin. Huolimatta ihan järkyttävästä myyrien määrästä, ei tuhoja oikeastaan tullut. Kukkia tulee perennoihin ja pensaisiin ihan hirmuttoman paljon. Ainoastaan alppiruusut ja yksi omenapuu näyttävät pitävän välivuoden.
Kukkamaissa alkaa olla suorastaan tungosta, ja mie vielä eilen tilasin 10 pussillista perennojen siemeniä ja kylvin jo tänään aikaisemmin ostamiani pusseja kaksi (kaksi jäi vielä odottamaankin). Nooo, ainahan voi tehdä laajennuksia, pidennyksiä ja levennyksiä... tai kokonaan uuden kukkamaan. :)Sisääntulopihan kukkamaan keskellä kasvaa pieni puu, Helmiorapihlaja. Sen kukat on ensin ihan valkoisia ja muuttuvat sitten vaaleanpunaisiksi. Ne on kuin pieniä ruusuja! Tarkoitus olikin ensin laittaa siihen Ruusuorapihlaja, mutta vahingossa otettiin taimistolta väärä taimi kun olivat vierekkäin. Vahinkoa ei siitä tullut, tämä on vähintäänkin yhtä kaunis, vai mitä olet mieltä? :)

16 kommenttia:

 1. Ne lupiinin siemenet, jotka sain sulta olivat sinisiä ja kaks värisä sini-valkoinen :(

  VastaaPoista
 2. Tuija, olet kyllä ihan mahdoton puutarhaihjminen. Puutarha on täynnä kukkasia, samoin kasvihuone uusia taimia ja lisää siemeniä rouva tilaa. Voi mahdotonta! Siis ihanaa! Ihan umpihullua oikeastan ja samalla niin ihanaa. Tuntuu touhut niin tutuilta!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana puu, mahtuiskohan meillekin;)

  VastaaPoista
 4. Amalia, kitke kiireesti pois jos et halua sinistä kukkaa. Niinkuin kuvastakin näet, se tummapunainen josta keräsin siemenet, on hävinnyt kokonaan. Olen pahoillani ettei niistä tullut punaisia. :(

  Irene, umpihullua, sitähän tämä. Eri värisiä Akileijoja, Sormustinkukkia, Ritarinkannuksia ja Lupiineja tilasin. :)

  Anu, mahtuu varmastikin sillä se ei kovin suureksi kasva. :)

  VastaaPoista
 5. Ihania,kauniita,lumoavia kukkia Tuijan puutarhassa.Ja kyllä,aina voi jatkaa,leventää,pidentää:). Nautinnollisia puutarhapäiviä sinulle.

  VastaaPoista
 6. Helmiorapihlaja on tosi kaunis, ja taitaa olla kestävämpikin kuin ruusuorapihlaja. Meillä nimittäin ruusuorapihlaja kärsi ihan selvästi talvista ja lopulta kuoli, ollaan siis II-vyöhykkeellä.
  Nuo lupiinit ovat tosi upean värisiä.
  Ihan nyt tekisi mieli kylvää perennoja itsekin... taidanpa hankkia vähän siemeniä ; )
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 7. Miten ihanaa kukkaloistoa! Olet kyllä ahkerin puutarhaihminen, jonka tunnen. Minullakin alppiruusu näyttää pitävän välivuoden, se kukkii vain alaoksilla, mutta uutta kasvustoa on tulossa. Meilläkin kukkapenkit laajenevat jatkuvasti. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Upeita, upeita kuvia! Kauniit ovat kukat ja nyt kun tuli sateita, alkoivat rehottamaan meilläkin (tosin myös rikkaruohot). Tuo ruusukukkainen pihlaja on todella kaunis - en ollut tiennyt sellaisen olemassaolostakaan ennen. Oppia ikä kaikki! =D Pitääpä pitää silmät auki puutarhalla kun seuraavaksi käy. Taidankin haluta moisen (tai pari) meidän pihan sisääntulon paikkeille.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa kesäistä kukkaloistoa.

  VastaaPoista
 10. Iiiiik, minäkin haluan helmiorapihalajan! Miten kaunis!

  Lupiineista pidän ja tuota sinistä iiristä on nyt levitetty jo lehtoonkin.

  Lumoavaa!

  VastaaPoista
 11. Tosi huikaisevia kuvia ja tuo helmiorapihlajan kukinto... mielettömän nätti. <3

  VastaaPoista
 12. Hei!

  Mikä tuo sininen kukka on päivänliljan taustalla? Kaunis kukinto :)

  VastaaPoista
 13. Anu, korkea sininen kukka on Tarharaunioyrtti. :)

  VastaaPoista
 14. Vauu, aivan mahtavaa kukkaloistoa sun pihallasi..Upeaa

  VastaaPoista