keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Äidin kasvimaalla hallaharson alla...

.. eikä raparperin lehden, niinkuin laulussa sanotaan, kasvaa kohta kaikki.
Hellepäivinä suojasin pienet taimet paahteelta hallaharsoin. Nyt kun tuli viileää, harso suojaa kylmältä tuulelta eikä sadekaan hakkaa pikkuisia lakoon. Harsotunnelissa taimet kasvavat turvassa myös fasaaneilta. Olen ihmetellyt ettei herneet idä ja eilen sitten huomasin pieniä herneenverson pätkiä penkissä. Halvatun fasaanit on napsineet ne suuhunsa sitä mukaa kun on itäneet. :( No, nyt on hernepenkkikin harsotettu. :)


 Maissit kasvavat piiiiitkässä rivissä kasvimaan reunalla. Niiden väleihin olen istuttanut kahdenlaista Auringonkukkaa houkuttamaan pörriäisiä pölytyspuuhiin. Tuollaista vaaleankeltaista ja sitten semmoisia ruosteenpunaisia kukkia on odotettavissa. Muihin penkkeihin istutin eilen illalla vähän yli 100 tummakukkaista Samettiruusua. (sama väri kuin noissa toisissa auringonkukissa ja noin 100 vielä jäljellä).
Niiden hommana on karkoittaa kirvoja ja muita ei toivottuja öttiäisiä. Nekin houkuttelevat myös paaaaaljon perhosia. Niin että jollei satoa tule kasviksista, on mulla ainakin paljon kukkia ja pörriäisiä loppukesäsät kasvimaallani. :)


Ruokaostoksilla löysin yllättäen suurikukallisia, tuoksuvia ruukkuruusuja. Ostin niitä neljä ja nyt ne tuoksuvat ihanasti ikkunalaudalla. Laitan ne suurempiin ruukkuihin ja vien Ruusutarhaan kunhan ehdin, sateiset päivät nuuskin niitä mennen tullen sisällä.

9 kommenttia:

 1. Tuo hallaharso on kyllä kätevä. Se pitää pois myös ei-toivotut öttiäiset.
  Paljon on sinulla ollut esikasvatuksessa taimia. Osan olet ilmeisesti kylvänyt suoraan ulos.
  Hieno löytö ruokakaupasta!

  VastaaPoista
 2. Mukavalta näyttää!
  Minä sain vasta eilen siemenet kylvettyä kasvilavalleni, toivottavasti ehtivät antaa satoa.

  VastaaPoista
 3. Irene, olihan tosiaan aika paljon esikasvatuksessa ja ensi keväänä laitan varmaankin kaiken mahdollisen kun tuon itämisen kanssa on näköjään vähän niin ja näin.
  Pioni, minun on varmastikin kylvettävä osa uudelleen sillä ei ole hitun hitusta näkyvissä porkkana eikä hernepenkissä ja kukkakaalejakin näkyy olevan ihan kaksi kappaletta. :/

  VastaaPoista
 4. Hallaharso on ehdottomasti hyvä keksintö! siistin näköiset teidän istutukset :)

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti minun taimeni eivät pääse internetiin katsomaan miten hellästi jotkut hoitavat "lapsosiaan". Ihan hyvin ne ovat onneksi menestyneet, vaikka lukumääräisesti tosi vaatimattomasti sinun viljelyksiisi verrattuna. Minulla on kokonaista kahdeksan kukkivaa samettiruusua kasvimaalla ;-)

  VastaaPoista
 6. Joku muukin on sitten "hurahtanut" samettiruusuihin.
  Totesin tänä vuonna ettei ehkä olisi kannattanut kylvää viittää sorttia, mutta ehkä loputkin taimet saa vielä lykittyä jonnekin kasvimaan kulmaan.
  Kaikki mahdolliset ruukut ovatkin jo niitä täynnä.
  Mutta pääasiahan on että kukkia riittää, eikös niin?

  VastaaPoista
 7. Hih.... niin ikään miulla on lähekkäin auringonkukkia ja maissia... maissi ihan kokeilumielessä...

  VastaaPoista
 8. Kris :) on ne siistit vielä tässä vaiheessa kesää. :)

  Cheri :) kun lapset on jo lentäneet pesästä ja tuo mieskinon hyvin omatoimiinen, jää aikaa hyysäillä taimien kanssa. Samettiruusuja on noin valtavasti siksi että keräsin omista kukista siemeniä viime vuonna ja siksi tuli laitettua niitä vähän reilulla kädellä.

  MK :)Juu, näin on käynyt. Vähän pulassa olen miekin niitten kanssa.

  Una :) Ekaa kertaa täällä laitoin maissia, katsotaan kuinkas niitten kanssa käy. :)

  VastaaPoista
 9. Sinulla on kyllä hienot viljelykset siellä !
  Oih, miten ihania ruusuja... rakastan tuoksuvia ruusuja. Niitä pitääkin hankkia lisää, heti kun ehdin taas ostoskierrokselle ; )

  VastaaPoista