sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Saako sunnuntaina siivota?

No, saa... jos ei lauantaina ole yhtään huvittanut siivota ja on yksin kotona. Kuljeskelin aamulla puutarhassa sateen tuhoja tarkastelemassa. Paljon ei onneksi ole saanut tuhottua, vaikka satoi ihan saavista kaataen. Villilupiinit olivat kaatuneet ja leikkasin ne maljakkoon. Siitä se idea sitten lähti...

Tuuletin ja hakkasin oikein piiskalla (homma, jota en usein tee... tuo piiskaus siis) kirppikseltä löytämäni kauniin räsymaton. Pestylle lattialle laitoin hienon mattoni ja siivosin keittiön muutenkin.
Mummola -meininkiä, etten sanoisi, vaikka ei miulla itselläni ole mummolaa koskaan ollutkaan. Jotain Menneen Maailman tunnelmaa kuitenkin. :)
Pioneissani on ennätysmäärä nuppuja ja kaksi ensimmäistä kukkaa on alkaneet jo avautua vaikka on ollut hämärä päivä ja satanutkin. Ostin niille ihan oman varjon, sillä sade aina painaa ne kumoon ja poikki, vaikka kuinka hyvin ne olisin tukenut. Nyt ei sade piiskaa aarteitani.

Muutama Tulikukka on myös avannut kukkansa. Harmi etteivät nämä leviä villien tulikukkien tavoin, sillä ovat  tosi kauniita.

9 kommenttia:

 1. Hei,

  voi miten sinulla on kauniita kuvia täällä blogissasi :)

  Ja siivota saa kun siltä tuntuu...

  VastaaPoista
 2. Toi varjo pioneille onkin hieno ajatus :)

  VastaaPoista
 3. Joo saa siivota sunnuntainakin, halluisitko tulla meillekin :) Lapsena kyllä Pohjanmaalla ei saanut... Kivoja kuvia sinulla...

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea tuo päivänvarjo pioneille. Kaunita on paljon puutarhassasi ja tulossa uutta koko ajan. Silloin siivotaan kun jaksetaan.. ja huvittaa, aina kun ei huvita.

  VastaaPoista
 5. Milloin vain voi siivota :) Ihana pionivarjo! Tulikukat ovat minulle suhteellisen uusi tuttavuus ja pidän niistä kovasti. niitä on aika helppo kasvattaa siemenestä. kaikki omani ovat omakasvattamiani. juuri tuon värisiä kuin sinullakin.

  VastaaPoista
 6. Hei kaimaseni, hieno idea tuo sateenvarjo pioneille, jos se sopii.Mulla on vähän sama ongelma, valkoiset pioniot ovat kasvattaneet vartta ja sitten päässä on ihan valtavasti raskaita nuppuja , mietin jo kauhulla kun avautuvat, täytyy hankkia lisätukija, jotta eivät ihan kokonaan katkea.Räsymatot on ihania, pitääkin katsella kirpparilla taas mattoja sillä silmällä. Mukavaa viikon jatkoa sinule, olit taas napsinut kauniita kuvia kauniista puutarhastasi.

  VastaaPoista
 7. Saa siivota silloin kun tulee inspiraatio. Ainoastaan kerrostalon parvekkeella ei saa tampata mattoja kuin määrättyinä aikoina. Joskus nuorena tuli siitä sanomista...

  Pionit ovat muhkeita!
  Tulikukat ovat rakkaita. Mun valkoiset alkavat varmaan myös kukkia.

  VastaaPoista
 8. Hei kaikki :)
  Sateenvarjo onkin ollut tarpeen Pioneille ja olisi ollut tarpeen monille muillekin parina viime päivänä. Korkeille perennoille olen tehnyt vihreästä koristeaitaverkosta tukia jotka laitan jo aikaisin keväällä paikoilleen. Niin ne peittyvät lehtien kasvettua lähes kokonaan näkyvistä, ovat monivuotisia ja tosi mainioita käytössä.

  VastaaPoista
 9. Voi miten kaunista onkaan siun puutarhassasi!!! =)

  VastaaPoista