lauantai 18. heinäkuuta 2009

Liljan kukka :)

 Tänä keväänä istutetut Algarve-liljat ovat upeita. Suuri kukka (käsi siksi kuvassa mukana että voi vähän mittasuhdetta verrata) tuoksuu miedosti, toisin kuin Kuningasliljat portaiden pielessä. Ne onkin aikomus siitä siirtää sillä tuoksu on iltaisin jopa liiankin huumaava.

Näitä laitan varmasti lisää kun viereen tuli tilaakin. Siirsin siitä ison Ukonhattu tupsaan uuteen kukkamaahan. Se jo aloitteelee kukintaa mutta ei ollut siirrosta moksiskaan. Paakku oli kuin pienellä pensaalla ja korkeutta kukilla n.170cm. En edes jaksanut sitä nostaa vaan piti huikata Mies apuun.
 

4 kommenttia:

 1. Onpa kauniin värinen lilja! Keväällä mietin, pitäisikö hankkia lisää liljoja ja läheltä pitikin. Eilen sitten olin jo tekemässä poislähtöä, kun huomasin maassa muutaman liljannupun. Ihmettelin, mikä ne sinne oli heittänyt ja eikös vain löytynytkin liljakukon tekeleitä! Kummasti alkoi liljainnostus kaikota, kun kaapi lehdiltä kymmeniä limaisia toukkia. :(
  Toivottavasti kauniit liljasi säästyvät sellaiselta!

  VastaaPoista
 2. Näiden viiden kesän aikana täällä olen vain kahtena kesänä löytänyt muutaman. Vahdin liljojani kuin haukka ja silloinkin ihan ensimmäiset sain nitistettyä ennenkuin ehtivät tehdä suurta tuhoa. :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Eihän haittaa, että otin yhden kuvan kuvaamastasi kukasta sivulleni? :) Voin kyllä poistaa, jos haluat :D

  VastaaPoista
 4. Hei anonyymi :) Ei haittaa, mutta olisin iloinen jos siinä mainitset mistä kuva on peräisin. Ja kiva olisi tietää myös mille sivulle sen laitoit.

  VastaaPoista