lauantai 5. huhtikuuta 2008

Taimikasvatusta


Tänään ajattelin virallisesti avata taimikasvatuskauden kuistilla. Onhan siellä nököttänyt purkki jos toinenkin ja jonkin aikaa ja sipulikukkaruukut kaiken talvea.

Tänään siis raahaan sinne hyllyköt ja välineet ja valot ja hallaharsot... ai niin... ja taimilaatikot ja ruukut ja mullat ja kannut ja siemenet ja käsikirjaston ja, ja, ja, ja..... voiiiii olla ettei kaikkia ehdi/jaksa/viitsi kuitenkaan, mutta ainahan suunnitella saa ja pitääkin. :)

Viime kesänä kasvatin siemenestä Bengalinruusuja. Äärettömän kauniita, pieniä ja hentoja ruusukaunokaisia! Yksi siemen iti vasta kauan toisien jälkeen, kun siihen laatikkoon oli jo kylvetty jotain muuta. Pikkuruistakin pienemmän taimen tökkäsin kasvimaan laitaan ja eilen kävin sen sieltä etsimässä. Kuivuneiden kukankantojen perusteella se oli tehnyt kaksi miniatyyri kukkaakin joita en ollut huomannut. Nyt se on ruukussa sisällä ja toivon että siitä kasvaa onnellinen selviytyjä. Sitkeä se ainakin on. Se muistuttaa hyvin paljon tuota ylläolevaa kuvaa mutta Bengalinruusu tekee sekä kerrottuja että yksinkertaisia kukkia monissa eri punaisen sävyissä, olipa niissä melkein valkoisiakin.


Jostain käsittämättömästä syystä ne jäivät minulta kuvaamatta kukkivana viime kesänä. Tässä ne ovat talviasussaan.


Huomaa äärettömän pikkuiset kiulukat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti