maanantai 6. helmikuuta 2012

Helmikuu!


Lunta ja pakkasta, ihan oikea talvi.
Tänään on pakkanen jo laskenut hyytävän kylmän viikonlopun jälkeen. Eilen aamulla -30, tänään aamulla vain -10.
Vähän olen kuvaillut lumikuvia auringon paistaessa upeasti sinistäkin sinisemmältä taivaalta. (alimmaisen kollaasin kuvat eri päivältä) ja ihaillut kiteiden kimallusta joka puolella. Helmikuu voisi olla yhtä hyvin Timattikuu tai Kristallikuu, sillä epäilemättä se on nimensä saanut juuri kauneudestaan, lumen ja jään mielettömän upeista muodoista ja huikeasta kirkkaudestaan.


Nyt kun puutarha saa rauhassa levätä suloisen lumipeitteen alla, on hyvää aikaa suunnitella tulevaa kevättä ja kesää. Niinkuin kerroinkin, viime kesä (niin hyvä kuin se olikin) oli kuitenkin pettymys sadon määrän suhteen. Tänä vuonna kasvimaa tulee näyttämään varsin erilaiselta... tai ainakin tässä vaiheessa vielä niin uskottelen itselleni. :)


Ostin suuuuuren käytetyn akvaarion suojaksi esikasvatettaville taimille. Suojaksi nimittäin Hilma kissaltani, josta näyttää tulevan yhtä ahkera ja utelias puutarhuri kuin emäntänsäkin. Se kun ei malta antaa kasvien ollenkaan olla rauhassa, vaan pitää kaivaa ja maistella ja nykiä. Eihän niitä siemeniä saa heti kaivaa näkyviin vain tarkistaakseen tuliko ne oikein päin, tai onko ne jo mahdollisesti alkaneet itää.
Akvaariossa on tietenkin myös valaisin niin että valohuoletkin on ohi nyt. :)
Tällä hetkellä siellä on heräilemässä pieni joukko pelakuita ja verenpisara. Se on toinen kahdesta jotka sain siskoltani viime kesänä. En ole aikaisemmin yrittänyt verenpisaroita talvettaa ja nyt vain toinen selvisi talven yli. Mie kyllä luulen että heitin sen toisen liian aikaisin pois, sillä tämäkin oli vain nippu risuja ja näytti ihan kuolleelta. Pikkuruinen lehden alku sai kuitenkin tutkimaan tarkemmin ja HEUREKA! SEHÄN OLIKIN ELOSSA. Muutamassa päivässä se kasvatti pienet lehdet ja heti perään alkoi nuppuja ilestyä myös. :)


Ensimmäinen siementilaus on tehty. Mausteita ja joitakin muita yrttejä... mutta niistä asiaa sitten vähän myöhemmin. :)

5 kommenttia:

 1. Kauniita talvisia kuvia!

  Täälläkin pakkanen hellittänyt, mutta hirveän kylmä viima on tullut tilalle...

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihania kuvia, oot oikeassa siinä että Helmikuu on kyllä nimensä veroinen kuukausi. Meillä taas tänään on pyryttäny lunta taivaan täydeltä.

  VastaaPoista
 3. Samoissa ajatuksissa... Joku muu saisi vaan hakea multasäkin...

  VastaaPoista
 4. Mulla on vähän sama ongelma noiden verenpisaroiden kanssa, olin ihan varma SIIS AIVAN VARMA, että olin jättänyt yhden verenpisaran kokeeksi varastoon, mutta voihan hattivatti, ei sitä ole löytynyt sieltä, joku verenpisaravaras tai sitten meikäläisen muisti pätkii.MUTTA nyt kyllä varpisti säästän ens syksynä tilaamani jättiverenpisarat vaikka mikä olisi.Muuten kyll olen tyytyväinen kun mun riippaorvokit on ihan elossa ja useampi pelakuu, joitain kuolonuhrejakin valitattavasti oli.Nyyh...

  VastaaPoista
 5. Pakkaset on vähän hellittänyt, mutta nyt tuli taas vaihteeksi lunta. Ja lumityötä.
  Isällä kävin kellarissa sen verran kurkkimassa, että ruusut ja pelapuut ovat tehneet uusia versoja. Ihanaa, että edes jotakin on hengissä.
  Mukavia helmikuun päiviä!

  VastaaPoista