lauantai 6. elokuuta 2011

Aurinkoinen vapaapäivä!

Kiitos kaikille kommentoijille edellisiin postauksiin.
Ihania, iloisia viestejä tullut monta ja hauskaa jos olette näistä jutuistani ja touhuistani saaneet ideoita omiin puutarhajuttuihin myös. Jokainen viesti ilahduttaa ja luen kaikki vaikka en jokaiseen erikseen vastaisikaan. Tuntuu että kaiken aikaa olisi oltava ihan jossain muualla kuin koneella, ja siksi myös vierailut muiden blogeissakin on olleet tosi pikaisia piipahduksia. Kunhan syksy saapuu ja sateiset kylmät illat niin ehkä silloin joutaa tarkemmin katselemaan myös Blogistanian kuulumisia.

Kun keväällä (harmissani siitä etten taaskaan päässyt puutarhamessuille) pidin omat "messut" kuistilla, lupasin pitää Kesämessut myös. Nythän kävi kuitenkin niin ettei mitään kesämessuja ehtinyt järjestää ja kuistikin on ollut moneen kertaan täynnä kaikenlaista remonttitarviketta. Maalipurkkeja, suteja, lautoja, listoja, pois tieltä siirrettyjä tavaroita... jokainen remppaa tehnyt tietää miten pieni projekti yhdessä kohtaa sekoittaa monta muutakin paikkaa muuallakin talossa.


Toivon että viimeistään sitten kun kurpitsat pitää kerätä talteen (mikäli niistä nyt mitään ehtii kasvaa) ehtisin laitella "Sadonkorjuumessut". Messut on kovin suureellinen sana tässä yhteydessä. Tuota kuistia olen laitellut vuodenaikojen mukaan erinäköiseksi aina ennenkin. Se on pieni tila ja helposti muuteltavissa ja mukavasti ensimmäisenä vastassa kun tulee kotiin. Siksi minuu onkin niiiin riipinyt kun se on ollut ajoittain kuin romuvarasto. Mutta kun muistaa mitä kaikkea on saatu aikaan, ja vielä tässä syksyn mittaan valmistuu (mm. uusi sauna, pesuhuone ja kodinhoitohuone) niin se harmitus siitä helpottuu.


Toissapäivänä aloitin kasvimaanraivausprojektin. Suorastaan hävetti katsella sitä, niin mahdottomasti kaikki oli kasvaessaan ryöpsähtänyt, rikkaruohoista puhumattakaan. Se on saanut rauhassa kasvaa kun muualla on ollut niin paljon hommia etten ole sinne ehtinyt. Ja jos joinain iltoina olisinkin ehtinyt niin en ole jaksanut.
Nyt lähdenkin sinne jatkamaan sitomista, tukemista, kitkemistä ja ennenkaikkea ihanasta päivästä nauttimista.


Tähän loppuun vielä viisaus joka putkahti päähäni eilen:


*On ergonomisesti oikein kitkeä rikkaruohot vasta kun ne on metrin mittaisia ja työn voi suorittaa selkä suorassa.
Sitkeimpien kohdalla voit hiukan koukistaa polvia ja sitten reisiä apuna käyttäen nyhtää ne juurineen maasta, käyttäen kahden käden tekniikkaa.*


Puutarhansalähihoitaja, HPLK (hyvinpitkältilaiskakitkemään)​ Tuija R. :D


11 kommenttia:

 1. Hei Tuija, en ole pitkään aikaan päässyt lukemaan blogiasi, jostain syystä selaimeni jähmettyi aina tänne tullessa. Mutta nyt olen päivittänyt selaimet ja pääsin luoksesi: heti tuli eteen varsin VARTEENotettava viisaus :)

  VastaaPoista
 2. =)

  Keiju lentää pois juuri siun kukistasi! =D

  VastaaPoista
 3. Nyt kuitenkin tuo kasvihuone ja sen terassi näyttää niiiin hyvältä. Kyllä me ikuiset remontoijat (usein ihan käytännön pakosta) tiedämme tuon puolen remontista. Sitä on vaan opittava sulkemaan silmänsä tietyissä paikoissa ettei menetä mielenmalttiaan. Vaikka täytyy myöntää, että välillä ottaa voimille.Itse ihan käytännössä huomasin perjantaina, että tuo sinun runosi pitää paikkansa.
  Nautitaan nyt sateesta! Ei tarvitse kastella.

  VastaaPoista
 4. Hih, ihana ohje ; ) Ergonomia puutarhanhoidossa onkin tosi tärkeää !
  Ja voi miten upealta näyttää kasvihuoneessasi... siellä on vaikka mitä jännää : )
  Ihanaa viikonlopun jatkoa !

  VastaaPoista
 5. Ihana kasvihuone ja terassi!
  Mua harmittaa etten päässyt tänään pihahommiin, vettä satoi koko päivän.
  Takapihallani on menossa raivuuprojekti,teen siellä kukkapenkkejä, sorakäytäviä ja puiden ja pensaiden istuttelua. Kyllä minä sen alueen syksyyn mennessä kesytän!
  Mukavaa elokuuta ja toivotaan sateiden loppumista!

  VastaaPoista
 6. Teillähän onkin menossa oikein kunnon remontti.
  Tuo "jumppaohje" pätee ainakin pujoihin, niitä saa tosiaan nykiä kaksin käsin ja voimaa käyttäen.
  Jotenkin kummallisesti kasvimaa on päässyt minullakin villiintymään, vasta yritin saada jotain tolkkua kurptsaan, kurkkuun ja välissä kiemurteleviin papuihin ja samettiruusuihin.
  Elokuu on toisaalta ihanan yltäkylläistä aikaa!

  VastaaPoista
 7. Hauska idea tuossa lopussa, pitää kokeilla ehdottomasti :D
  Kesällä on niin paljon kaikenlaista ihanaa puuhaa /laiskottelua, ennenkaikkea pihalla oloa...kunpa kesä olisikin pitempi !!
  Kivaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 8. Oivallinen runo...ja niin tosi... olen tänä kesänä noudattanut runosi neuvoa antaa rikkakasvien rehottaa isoiksi...sitten ne on helppo irrottaa ja ai miten tulee siistiä jälkeä nopeasti!

  VastaaPoista
 9. Huomasin tuon rikkaruohojen kasvamisnopeuden minäkin, reissussa reilu viikko ja mun hieno upouusi kukkapenkki reunoja myöten täysi rikkaruohoja.Tässä suunnittelen kitkuuoperaatiota, jotenkin ei huntsitaisi alkuunkaan.Huoh..näin mulle käy joka kesä, alkukesästä käyn ylikierroksillä puutarhasa ja loppukestästä lorvailuksi menee, ennenkuin pakkaset taas kolkuttelevat ovella, sitten minäkin herään..

  Mukavia elokuun iltoja sulle Tuija puutarhaasi.

  VastaaPoista
 10. Aah! Ihanaa saada "lupa" noille liki minun korkuisille heinille, polttaraisille ym. mitä kasvaa mm. mun marjapensaissa=)
  Tai kasvoi sain vihdoin viimein marjojen poimimisen jälkeen inspiksen ja hoidin marjapensaat kuntoon sekä tein niille tuet. Tota inspistä ei oltukaan odotettu kun kaksivuotta, jolloin meille noi marjapensaat siirrettiin isoina ja vanhoina
  Mummu-Ruusunen

  VastaaPoista
 11. Hih, hauska ohje ergonomiasta. :) Ilmankos mulla tuo kitkeminen ei oikein huvittais kun pitää kontata. ;D

  VastaaPoista